Stedentrip Italië

Wie een stedentrip naar Italië wil maken en eens niet naar Toscane of zuidelijker wil, doet er goed aan te overwegen Bologna aan te doen. Bologna ligt in Noord-Italië aan de voet van de Apennijnen, ten zuidwesten van Venetië. Bologna is een van de best bewaarde middeleeuwse steden en heeft de oudste universiteit van Europa. De stad is voor een groot deel opgetrokken in rode steen met rode daken en wordt daarom ook wel Bologna la Rossa genoemd, hoewel ook wel beweerd wordt dat de oorsprong voor deze benaming in de politieke voorkeur van de bevolking ligt. Een andere bijnaam is la Dotta, de geleerde: een op de vier inwoners is student.

Vakanties in Italië ()

Regio's in Italië

Populaire regio's in Italië

Bezienswaardigheden in Italië

Wie tijdens een stedentrip naar Italië de keus maakt naar Bologna te gaan, zal beamen dat het centrale marktplein, het Piazza Maggiore, een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Europa is. Aan het plein liggen meerdere paleizen, waaronder het Palazo d’Accurzio dat dienst doet als stadhuis, en de basilica di San Petronio. Het plein loopt over in het Piazza del Nettuno waar een grote fontein staat met Neptunus. Blikvangers zijn de scheve torens Asinelli en Garisenda. Bologna heeft diverse musea. Naast musea als het archeologisch Museum en het Stadsmuseum voor Schone Kunsten heeft de stad onder meer een Joods Museum en een Museum voor Industrieel Erfgoed. Bovendien is er een flink aantal kleinere musea.

Winkelen en uitgaan in Italië

Wie Bologna uitkiest bij een stedentrip Italië en van winkelen houdt, kan heel goed terecht in de studentenstad. In de Universiteitswijk vind je veel boekwinkels, waar je naast nieuwe en tweedehands boeken ook prenten en ansichtkaarten kunt kopen. Luxe winkels zijn volop te vinden onder de bogengalerijen. Er worden diverse markten gehouden, waar van alles te koop is. Uitgaan is in Bologna niet moeilijk: het is een studentenstad en er zijn veel kroegen. Ook worden er jaarlijks diverse muziekfestivals gehouden. Zo is er bijvoorbeeld een Jazz Festival, maar ook een voor Urban Dance.

Eten en drinken in Italië

Een derde bijnaam die je aantreft wanneer je tijdens een stedentrip naar Italië kiest voor Bologna is la Grassa, de dikke. Deze slaat op de rijke keuken die zich kenmerkt door producten als varkensvlees en pasta. Mortadella is een specialiteit van deze stad, naast de bolognesesaus, die je hier overigens niet eet met spaghetti, maar met tagliatelle. Enoteca Italiana is een luxe wijnbar, waar je de beste wijnen kunt proeven. Bologna is genieten!

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook