Stedentrip Milaan

Milaan kent een rijke geschiedenis en is de hoofdstad van Lombardije, een regio in Italië. De meeste mensen boeken een weekend naar Milaan om zich onder te dompelen in de modewereld, iets waar de stad om bekend staat. Met een geschiedenis die duizenden jaren terug in de tijd gaat is er echter nog veel meer te zien en beleven. Denk aan bezienswaardigheden zoals de Dom van Milaan, het theater La Scala en diverse musea over kunst, architectuur en cultuur. Kom langs en ervaar zelf de typische Italiaanse sfeer.

Vakanties in Milaan (0)

De temperatuur

Bezienswaardigheden in Milaan

Cultuurliefhebbers maken graag een citytrip naar Milaan. De Dom van Milaan is met stip het meest indrukwekkende gebouw van de stad. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht. In het rijtje mooie gebouwen mag ook het Castello Sforzesco niet ontbreken. Hier vind je een belangrijke kunstcollectie met werken van onder meer Michelangelo en Da Vinci. In La Scala kun je terecht voor een operavoorstelling. Reserveer wel op tijd als je zeker wilt zijn van een plekje. Musea zijn er verder genoeg. Zo ook in Giardini Pubblici Indro Montanelli. In dit stadspark staan verschillende monumenten en het oudste museum van Milaan.

Winkelen en uitgaan in Milaan

Modeliefhebbers maken niet voor niets graag een stedentrip naar Milaan. In de wijk Monte Napoleone vind je de meest dure en exclusieve winkels. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook om doorheen te lopen. Dat geldt nog meer voor de Galleria Vittorio Emanuele II, een passage waar diverse grote ketens gevestigd zijn. Al zullen de ogen hier vooral gericht zijn op de prachtige afwerking van het geheel. Als je 's avonds nog op pad wilt, kun je terecht in Navigli. Deze wijk ademt de gezellige Italiaanse sfeer uit, met veel rumoer en gezelligheid rond cafés en bars. Ook barst de stad van grote nachtclubs in allerlei gradaties.

Eten en drinken in Milaan

Naast 'gewone' Italiaanse maaltijden als pizza en pasta kun je tijdens een citytrip naar Milaan ook een aantal heerlijke streekproducten proeven. De risotto alla Milanese is wereldberoemd, evenals de panettone, een soort vruchtencake. Wijnliefhebbers kunnen lokale wijn proeven bij een proeverij, of laat je voorlichten door een ober. Bij lekker weer is het een goed idee om lekker buiten te eten. Het is bovendien aan te raden om niet gelijk bij de in het oog liggende restaurants plaats te nemen. In de vele kleine straatjes zitten vaak ook heerlijke eetgelegenheden verscholen.

Praktische informatie over Milaan

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.


Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.


Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.


Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.


Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.


Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.


alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.


Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.


Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/italie


Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.