Stedentrip Rome

Een stedentrip naar Rome brengt je naar een bijna 3000 jaar oude stad, die ooit het centrum van het Romeinse Rijk vormde. De klassieke overblijfselen maken Rome een boeiende bestemming voor geïnteresseerden in geschiedenis en architectuur, maar de authentieke Romeinse wijken en de zuidelijke sfeer hebben ook fijnproevers en shopliefhebbers genoeg te bieden. Rome ligt in midden-Italië en heeft daardoor hete zomers en een warm en zonnig voor- en najaar. Het prettige klimaat maakt de stad die gebouwd is op zeven heuvels een goede bestemming voor een citytrip.

Vakanties in Rome ()

Accommodaties in Rome

Bezienswaardigheden in Rome

Rome is letterlijk bezaaid met bezienswaardigheden uit vervlogen eeuwen. Op geen enkele andere plek ter wereld vind je zoveel Romeinse overblijfselen dicht bij elkaar. Bezoek bijvoorbeeld het Forum Romanum, het oude marktplein van Rome. Hier zijn rijk versierde tempels en bogen te vinden. Vlak bij staat het Colosseum, ook al zo'n bekende trekpleister. Deze arena was voor het oude Rome dé plek voor vertier en die sfeer is nog te voelen als je je in het immense gebouw bevindt. Naast architectonische hoogtepunten als de Trevifontein en de Spaanse Trappen kent Rome ook enkele authentieke wijken die het bezoeken waard zijn tijdens een stedentrip naar Rome, zoals de knusse volkswijk Trastevere.

Winkelen en uitgaan in Rome

Een stedentrip naar Rome is niet compleet zonder van het winkelaanbod en uitgaansleven van de eeuwige stad geproefd te hebben. Romeinen winkelen graag op de Via del Corso, waar alle grote modehuizen, kleinere boetieks en Italiaanse merken te vinden zijn. Tussen de hoge gebouwen is het aangenaam als het wat warmer weer is en de pleintjes met fonteinen als de Trevifontein bieden een goede plek om uit te rusten. Rondom de winkelstraten zijn genoeg gelateria's te vinden om op adem te komen. Uitgaan in Rome doe je in de wijken Trastevere of Campo de Fiori. Hier zijn genoeg bars en restaurants te vinden voor een lange avond.

Eten en drinken in Rome

In Rome maak je kennis met alle streekkeukens van Italië. Een avond tijdens een stedentrip naar Rome besteed je in een van de traditionele restaurants in de kleine straatjes van Rome of in Trastevere. Tafelen aan bekende pleinen als het Piazza Navona kan, maar het is vaak duurder en minder traditioneel. Doe als de Romeinen en tafel lekker lang in de buitenlucht om af te sluiten met een espresso aan de bar. Aanraders zijn Romeinse pasta carbonara, gnocchi en natuurlijk de zoete dolci om de maaltijd af te sluiten.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Rome

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook