Stedentrip Venetië

Venetië is een stad in Noord-Italië die is gebouwd op een reeks eilanden in een lagune. Sinds 1987 staat de stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Venetië is een van de meest bezochte steden van Italië. Wat opvalt aan deze unieke, betoverende stad is de rust: elke vorm van verkeer anders dan per boot ontbreekt. Wanneer je een stedentrip Venetië maakt, kom je de stad binnen via het Canal Grande per vaporetto, een waterbus: het openbaar vervoer in deze stad. Deze binnenkomst geeft direct een adembenemende indruk van het pittoreske karakter van deze historische stad. Liefhebbers kunnen een rondvaart maken in een gondel.

Vakanties in Venetië ()

Accommodaties in Venetië

Bezienswaardigheden in Venetië

Centraal ligt het San Marcoplein met de middeleeuwse San Marcobasiliek, die is opgebouwd in verschillende stijlen. Het is een van de circa dertig kerken die Venetië rijk is. Op hetzelfde plein staat het imposante Palazzo Ducale, ooit woning van de Dogen van Venetië, dat tevens dienst deed als gerechtsgebouw en stadhuis. Nu is het museum. Te midden van de veelkleurige, historische panden is de uit witte kalksteen opgetrokken koepelkerk Santa Maria della Salute aan de zuidpunt van het Canal Grande een eyecatcher. Markant is de Rialtobrug met nabijgelegen markt. Een bezoek aan het Peggy Guggenheim Museum met aanlegplaats aan Canal Grande is beslist een aanrader. Bij een stedentrip Venetië mag je het eiland Murano niet overslaan. Al eeuwenlang wordt hier het wereldberoemde Venetiaans glas vervaardigd. Bijzonder is het eilandje San Michele, de begraafplaats van Venetië.

Winkelen en uitgaan in Venetië

Wie denkt in Venetië uitgebreid te kunnen winkelen komt bedrogen uit. Het zijn met name souvenirs die de klok slaan, zoals de bekende maskers. Vanzelfsprekend kun je ook wel kleding, schoenen en tassen van Italiaanse ontwerpers kopen. Er is veel goedkope straathandel door ambulante handelslieden. Een echt bruisend uitgaansleven ontbreekt, maar wie de juiste periode kiest voor een stedentrip Venetië, zoals tijdens het beroemde Venetiaanse carnaval, het jaarlijkse filmfestival, of de tweejaarlijkse Kunst Biënnale, komt evengoed wel aan zijn of haar trekken.

Eten en drinken in Venetië

Zoals overal in Italië kun je ook in Venetië lekker eten en drinken. Door de ligging is er volop vis verkrijgbaar, wat op de menukaart is terug te zien. Bij een stedentrip Venetië is het beroemde Caffè Florian op het San Marcoplein zeker een bezoek waard. Het is prijzig, maar het uit 1720 daterende café mocht ooit Wagner en Goethe tot zijn bezoekers rekenen, en niet iedereen kan zeggen een beroemdheid als Casanova als werknemer te hebben gehad.

Taal

De officiële taal in Italië is het Italiaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Italië heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Italië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Italië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Italië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Italië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 113, ambulance: 118 en brandweer: 115.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/italie/

Kraanwater

In Italië wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Venetië

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook