Stedentrip Marrakech

Het oude centrum van de Marokkaanse stad Marrakech staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Met oude paleizen, pleinen en badhuizen blijft de historie springlevend. De laatste decennia is de stad echter flink verwesterd en zijn er veel luxe hotels gebouwd. Veel mensen maken een citytrip naar Marrakech dan ook vanwege de mix van oude en nieuwe cultuur. Van musea tot moskeeën en van oude markten tot moderne winkelketens; in Marrakech vind je het allemaal.

Vakanties in Marrakech ()

Accommodaties in Marrakech

Bezienswaardigheden in Marrakech

Het grote vertier vind je tijdens je stedentrip naar Marrakech op een van de pleinen. De bekendste daarvan is Djemaa el Fna. Naast lokale producten loop je hier veel straatartiesten tegen het lijf. Dit plein is ook de kern van de medina, of wel het oude stadscentrum. In de smalle straatjes barst het van de winkels, cafés en kramen. De marktjes worden soeks genoemd, waar vaak kleding, schoenen, doeken en andere producten al onderhandelend van eigenaar wisselen. Gebouwen die je niet mag overslaan zijn de Palais de la Bahia, de Koutoubia moskee en het museum Dar Si-Saïd, waar je veel over het verleden van de stad te weten komt.

Winkelen en uitgaan in Marrakech

De souks zijn voor mensen die een weekend naar Marrakech boeken om te winkelen natuurlijk the place to be. Het doolhof van de medina barst van boetiekjes met handgemaakte schilderijen, zilverwaar, potten, borden, sieraden en natuurlijk kleding. De verkopers zijn er vriendelijk en laten je graag zien hoe ze hun producten maken. In de nieuwe stad vind je de grote ketens waar je moeiteloos een nieuwe garderobe bij elkaar winkelt. Het uitgaansleven van Marrakech kenmerkt zich door gezellige cafés en kroegjes. Wie een dansje wil wagen kan terecht in een van de discotheken waar tot in de late uurtjes feest wordt gevierd.

Eten en drinken in Marrakech

De Marokkaanse keuken staat bekend om zoete lekkernijen en couscous. Daarnaast wordt er veel kip en lamsvlees geserveerd. Bij wie plaatsneemt in een van de restaurants zal het water dan ook al snel in de mond lopen. Bij de maaltijd worden vruchtensappen of muntthee gedronken. Ook zijn er alcoholische dranken zoals wijn en diverse likeuren te krijgen. Er zijn zowel authentieke eethuisjes, luxe restaurants als fastfoodketens te vinden, om de veelzijdigheid in het aanbod maar even aan te geven. Een citytrip naar Marrakech zal in ieder geval niet eindigen met een lege maag.

Taal

De officiële taal in Marokko is het Arabisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Marokko heeft als betaalmiddel de dirham. Creditcards worden doorgaans bij grote hotels, restaurants winkels en banken geaccepteerd. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Marokko heb je geen visum nodig bij een verblijf van maximaal negentig dagen. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Marokko zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Marokko is 220 volt.

Tijdsverschil

In Marokko is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Marokko heeft aparte alarmnummers voor politie en ambulance/brandweer. Het alarmnummer voor politie is 19, voor ambulance/brandweer 15.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/marokko/

Kraanwater

In Marokko wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Marrakech

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook