Stedentrip Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en zowel bij buitenlandse toeristen als die uit eigen land mateloos populair. Het is de stad waar alles kan en mag, waardoor er van alles te doen valt. Denk hierbij aan het bezoeken van de Wallen en gebruikmaken van het tolerante softdrugsbeleid, maar het is niet alleen maar seks, drugs en rock-'n-roll. Er zijn legio redenen om een weekend naar Amsterdam te boeken. Er zijn veel bekende musea, stadsdierentuin Artis, prachtige stadsparken en natuurlijk de pittoreske grachten. Kom langs en laat je meevoeren in een van de meest vrije steden van de wereld.

Vakanties in Amsterdam ()

Accommodaties in Amsterdam

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Voor een wereldstad is Amsterdam relatief klein, dus de meeste plekken zijn goed te belopen. Een stadswandeling langs bekende locaties, zoals de Wallen, het Paleis op de Dam en het Anne Frank Huis is dan ook een aanrader. Museumliefhebbers kunnen terecht in het Rijksmuseum, met als hoogtepunt de Nachtwacht van Rembrandt, het Van Gogh Museum en wetenschapsmuseum NEMO. Even weg uit de drukte tijdens je citytrip naar Amsterdam? In het Vondelpark is het altijd gezellig en geniet je van mooie natuur.

Winkelen en uitgaan in Amsterdam

Mensen die een stedentrip naar Amsterdam maken om te shoppen zullen zich niet vervelen. De bekende ketens vind je op de Leidsestraat en Kalverstraat, de luxe merken zijn gevestigd op de P.C. Hooftstraat. Voor de kleine boetiekjes moet je naar de Negen Straatjes, gelegen in het westelijke deel van de grachtengordel. Het uitgaansleven van Amsterdam is bruisend en zeer divers. Denk hierbij aan bruincafés waar je met een biertje aan de bar kunt zitten tot trendy bars met een luxe uitstraling. Wie wil dansen kan terecht in een van de nachtclubs, deze zijn vooral gelegen rond het Rembrandtplein en Leidseplein.

Eten en drinken in Amsterdam

De laatste jaren heeft Amsterdam zijn best gedaan om wat meer aanzien op het gebied van eten en drinken te krijgen. En dat is aardig gelukt. Zo kun je terecht in de Foodhallen, een heuse indoor foodmarket waar zo'n beetje alle wereldkeukens vertegenwoordigd zijn. Natuurlijk zijn er ook genoeg plekken voor een snelle hap, van patatkramen tot fastfoodketens. In het booming Amsterdam-Noord kun je met uitzicht op het water genieten van een speciaalbiertje of een goed glas wijn. Kortom, tijdens je citytrip naar Amsterdam zal je nooit met een lege maag komen te zitten.

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

De temperatuur in Amsterdam

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook