Stedentrip Maastricht

De meest zuidelijk gelegen stad van Nederland is het Limburgse Maastricht. De stad kent in het voorjaar en in de zomer vaak hogere temperaturen dan de rest van Nederland, waardoor de allereerste terrasjesdag van het jaar vaak hier beleefd kan worden. De stad aan de Maas heeft een zuidelijke en bourgondische sfeer die je nergens anders in Nederland vindt. De architectuur van de stad en het kenmerkende Limburgse heuvellandschap maken een stedentrip naar Maastricht de moeite waard. Ook winkelen, wandelen en lekker tafelen is goed mogelijk in de Zuid-Limburgse stad aan de voet van de Sint-Pietersberg.

Vakanties in Maastricht ()

Accommodaties in Maastricht

Bezienswaardigheden in Maastricht

Op het gebied van bezienswaardigheden staat Maastricht op de tweede plaats van Nederland, na Amsterdam. Omdat Maastricht een oude stad is met Romeinse invloeden zijn er uit allerlei tijdperken gebouwen te vinden. Bezoek bijvoorbeeld de traditionele Sint Servaasbrug met bogen over de Maas: de oudste brug van Nederland! Aan het Vrijthof staat een basiliek en een kerk die de moeite waard zijn. Daarnaast heeft Maastricht kenmerkende wijken als Wyck en het Jekerkwartier, waardoor een kabbelende beek loopt. Een stedentrip naar Maastricht is heel geschikt voor wie geïnteresseerd is in architectuur, maar dat neemt niet weg dat je er ook heel goed kunt winkelen en uitgaan.

Winkelen en uitgaan in Maastricht

Maastricht heeft gezellige winkelstraten als de Stokstraat en de Smedenstraat met de bekende modeketens en Nederlandse en Vlaamse merken. De zuidelijke sfeer van Maastricht kenmerkt zich ook door de kleinschalige boetieks met exclusieve labels. Winkelcentrum Entre Deux is een modern gebouw waarin de grotere winkels gevestigd zijn. Een stedentrip naar Maastricht is niet compleet zonder een bezoek aan de mooiste boekhandel van Nederland, die te vinden is in de Dominicanenkerk. Op het Vrijthof en in de wijk Wyck zijn gezellige markten te vinden waar ook veel Belgische kopers en verkopers op af komen.

Eten en drinken in Maastricht

Als meest bourgondische stad van Nederland is een stedentrip naar Maastricht niet compleet zonder een culinaire beleving in een van de Maastrichtse restaurants en bars. Omdat Maastricht vlak bij de Belgische grens ligt, zijn ook speciaalbieren van over de grens hier overal te verkrijgen. De terrasjes aan de Maastrichtse pleinen zijn een goede plek om Limburgse specialiteiten als vlaai en zuurvlees (een soort stoofpot van vlees) met frites en mayonaise te proeven. Vleesgerechten met zoete fruitsauzen zijn ook het proberen waard: door de invloed van keukens net over de grens, in Luik, vind je dit soort smaken alleen in Maastricht.

Taal

De officiële taal in Nederland is het Nederlands. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Nederland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Niet van toepassing

Vaccinatie

Voor Nederland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Nederland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Nederland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs.

Reisadvies

Niet van toepassing

Kraanwater

Het kraanwater in Nederland is veilig te drinken.

De temperatuur in Maastricht

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook