Stedentrip Salzburg

Salzburg is een stad in het noorden van Oostenrijk, die tegen de grens van Duitsland aan ligt. Er wonen zo’n 150.000 mensen, waarmee het tot de vijf grootste steden van het land behoort. Het historisch centrum van de stad staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en Salzburg is bovendien de geboortestad van de componist Mozart. Tijdens een stedentrip Salzburg zijn er dan ook veel culturele en architectonische bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Hiermee is Salzburg een echte toeristenstad, maar het biedt daarnaast genoeg mogelijkheden voor meer vrijblijvende ontspanning. De stad is zowel ’s zomers als ’s winters een populaire bestemming.

Vakanties in Salzburg ()

Accommodaties in Salzburg

Bezienswaardigheden in Salzburg

Als een van de oudste steden van Oostenrijk beschikt Salzburg over diverse eeuwenoude monumenten en bezienswaardigheden. De bekendste toeristische trekpleister is de domkerk, waarvan het huidige gebouw uit de zeventiende eeuw stamt. Een andere blikvanger is kasteel Hohensalzburg, dat letterlijk boven de stad uittorent. Dit is een van de grootste kastelen van Europa. Een stedentrip naar Salzburg is natuurlijk niet compleet zonder in de Getreidegasse in de historische Altstad een bezoek te hebben gebracht aan het geboortehuis van Mozart. De stad biedt plaats aan talloze monumentale panden, waaronder een groot aantal kerken, burchten en kastelen.

Winkelen en uitgaan in Salzburg

Shoppen tijdens je stedentrip in Salzburg doe je ook in het oude stadscentrum. In de historische straatjes rond de domkerk vind je talloze boetieks en winkels, waar kleding, sieraden, handwerk, boeken en souvenirs te koop zijn. De straat waar het Mozarthuis staat is tegenwoordig eveneens een winkelstraat. Winkelen kan daarnaast uitstekend in winkelcentra als Europark en ZiB shoppingcenter. Voor wie ’s avonds wil uitgaan heeft de stad een groot aantal clubs, bars en discotheken, zoals Jexx, Café Republic en Club Take Five. Natuurlijk kent Salzburg ook meerdere theaters voor klassieke muziek en opera. De bekendste hiervan zijn het Grosses Festspielhaus en het Mirabell-paleis.

Eten en drinken in Salzburg

De keuken van Salzburg is sterk beïnvloed door het naastgelegen Beieren in Zuid-Duitsland. Typische gerechten zijn knoflooksoep en de karakteristieke kaaspasta. Natuurlijk ontbreekt ook de befaamde wienerschnitzel niet in de vele uitstekende restaurants die de stad telt. Als je een stedentrip naar Salzburg onderneemt, is er op culinair gebied dan ook voldoende keuze. Goede restaurants zijn onder andere Restaurant Esszimmer, Hangar 7, Weiherwirt en Zum Strasserwirt. Tijdens een verblijf in Salzburg moet je natuurlijk ook even langsgaan bij een van de koffiehuizen. Het oudste koffiehuis van Oostenrijk is Café Tomasselli aan de Alter Markt.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Salzburg

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook