Stedentrip Wenen

Een stedentrip naar Wenen brengt je terug naar de tijd van de Habsburgse heersers en het machtige rijk Oostenrijk-Hongarije. Geniet van de prachtige gebouwen in barokstijl, waaronder enkele paleizen. Bewonder de prachtig aangelegde tuinen en luister naar de klassieke muziek die onlosmakelijk met deze stad van kunst en architectuur is verbonden. Vergeet vooral ook niet om in een van de vele koffiehuizen te proeven van het heerlijke gebak, zoals een van de vele varianten van sachertaart met slagroom.

Vakanties in Wenen ()

Accommodaties in Wenen

Bezienswaardigheden in Wenen

Onderneem je voor het eerst een stedentrip naar Wenen, overweeg dan om de stad op de fiets te verkennen. Je hebt dan snel een globaal beeld wat er allemaal te doen is en waar je het kunt vinden. Een van de toppers is zonder meer het Schönbrunn Paleis, het zomerpaleis van de Habsburgers dat wordt omringd door prachtige tuinen. Ook de kathedraal van Sint Stephan, in het hart van de oude stad, is met zijn 136 meter hoge toren zeer indrukwekkend. De Hofburg is een complex van gebouwen, waaronder de Keizerlijke Appartementen, het Sissi Museum en de Schatkamer. Breng ook een bezoek aan de Staatsopera, de Spaanse Rijschool en het Kunsthistorisches Museum.

Winkelen en uitgaan in Wenen

Ga je een weekend naar Wenen om te winkelen, dan zijn er diverse mogelijkheden. Voor de haute couture is de Kohlmarkt de aangewezen winkelstraat. Hier vind je de duurste winkels van Wenen, zoals Chanel, Gucci en Louis Vuitton. Voor de wat beter betaalbare mode moet je in Shopping City Süd in Vösendorf zijn, net buiten Wenen. Dit is een van de grootste winkelcentra van Europa. Hier zijn onder meer Desigual, Esprit, H&M, NewYorker en Vero Moda gevestigd. Verder zijn er diverse markten, zoals de Brunnenmarkt, Karmelitermarkt, Mexikoplatz en de Naschmarkt. Het uitgaansleven in Wenen is heel divers. Het ene uiterste is de Staatsopera, het andere de undergroundclub Flex met zijn elektronische muziek.

Eten en drinken in Wenen

Denk op je stedentrip naar Wenen niet te licht over eten en drinken. Alleen al een kopje koffie bestellen in een van de vele Kaffeehaüser is een bijzondere gebeurtenis. Elke inwoner van Wenen geeft de voorkeur aan een andere combinatie. Kom je er niet uit, kies dan warme melk met appeltaart. Voor de warme maaltijd zou je natuurlijk een wienerschnitzel kunnen nemen, maar de Weense keuken heeft veel meer te bieden. De eeuwenlange wisselwerking met de wijde omringende regio heeft duidelijk invloeden achtergelaten van de Balkanlanden, Bohemen, Hongarije, Italië en Slowakije. Laat je verrassen!

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is het Duits. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Oostenrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Oostenrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Oostenrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in oostenrijk is 220 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Oostenrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/oostenrijk/

Kraanwater

Het kraanwater in Oostenrijk is veilig te drinken.

De temperatuur in Wenen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook