Stedentrip Porto

Aan de noordwestkust van Portugal ligt de stad Porto. Met ongeveer 240.000 inwoners is dit de grootste Portugese plaats na de hoofdstad Lissabon. Porto staat bekend om de port en portowijn die er worden geproduceerd. Een verblijf in deze stad is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan de wijnkelders. Ook als je geen liefhebber bent van port is een stedentrip naar Porto echter de moeite waard. De stad is fraai gelegen rond de monding van de rivier Douro en heeft talloze bezienswaardigheden. Natuurlijk zijn er ook voldoende winkels, uitgaansmogelijkheden en restaurants gevestigd.

Vakanties in Porto ()

Accommodaties in Porto

Bezienswaardigheden in Porto

Porto is een stad met een eeuwenoud centrum. De historische stadskern wordt de Ribeira genoemd, wat zoveel betekent als rivieroever. Het is daarmee een verwijzing naar de locatie van deze wijk op de oever van de Douro. Er zijn talloze nauwe steegjes en pittoreske straatjes te vinden, waarmee het een ideale buurt is voor mooie wandelingen. Monumentale blikvangers die je tijdens een citytrip in Porto niet mag missen zijn de hooggelegen kathedraal Sé do Porto en de Igreja do Carmo. Vanaf de 75 meter hoge kerktoren Torre dos Clérigos heb je een prachtuitzicht. Porto heeft daarnaast veel moderne architectuur.

Winkelen en uitgaan in Porto

De belangrijkste winkelstraat van Porto is de Rua de Santa Catarina. Hier kun je urenlang shoppen in een autovrij gebied. In en rond deze straat zijn ook veel cafés, restaurants en terrassen gevestigd. Natuurlijk beperkt het winkelgebied van Porto zich niet tot deze ene wijk. Elders in de stad zijn winkelcentra als Aviz en Passeio dos Clérigos te vinden, waar lokale winkels en internationale namen voor een afwisselend aanbod zorgen. Voor uitgaan tijdens je weekend in Porto kun je zowel terecht in de Ribeira als in de buitenwijken. Er zijn disco’s en cafés, maar ook theaters en casino’s.

Eten en drinken in Porto

Als je lokale gerechten wilt proeven is de oude wijk Ribeira de aangewezen plek. Dankzij de vele eetgelegenheden is er altijd wel ergens een tafel vrij. Kabeljauw (bacalhau op zijn Portugees) is een van de belangrijkste plaatselijke delicatessen. Het wordt op allerlei manieren bereid. Vleesliefhebbers zullen volop genieten van het eenpansgerecht cozido à portuguesa. Ook zoete lekkernijen zijn populair, zoals de pastéis de nata. Dit zijn traditionele roompasteitjes. Tijdens een stedentrip naar Porto is port bijna een verplichte drank. In de wijk Vila Nova de Gaia vind je genoeg wijn- en portkelders, cafés en barretjes.

Taal

De officiële taal in Portugal is het Portugees. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Portugal heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Portugal heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Portugal zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Portugal is 230 volt.

Tijdsverschil

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Portugal bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/portugal/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Portugal veilig te drinken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in Porto

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook