Stedentrip Barcelona

Een stedentrip naar Barcelona brengt je naar de Catalaanse hoofdstad aan de Costa del Maresme, een deel van de kustlijn aan de Middellandse Zee. De stad ligt in het noordoostelijk deel van Spanje, niet ver van de Pyreneeën. Barcelona is de tweede stad van Spanje, waardoor er genoeg te doen is. Door de ligging heeft de stad een prettig klimaat: warm in de zomer en zacht en droog weer in het voor- en najaar. De stad bestaat uit verschillende wijken, zoals Ciutat Vella, de oude stad en Barceloneta, vlak aan het strand.

Vakanties in Barcelona ()

Accommodaties in Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona

Qua architectuur is Barcelona heel bijzonder: nergens anders zijn deze specifieke bouwstijlen te vinden. Door de invloed van Gaudí zijn er verschillende architectonische bezienswaardigheden, zoals Park Güell en Casa Mila. Vloeiende vormen en talloze kleuren wisselen elkaar hier af. Ook de grote kerk, de Sagrada Família, spreekt natuurlijk tot de verbeelding bij wie denkt aan Barcelona. Daarnaast heeft de stad een sfeervolle en karakteristieke Gotische wijk, een pittoreske visserswijk en moderne architectuur in Eixample. Ook de pleinen rondom de bekende straat de Ramblas zijn de moeite waard om te bezoeken of om even op uit te rusten van een stadswandeling tijdens een stedentrip naar Barcelona.

Winkelen en uitgaan in Barcelona

Grotere ketens vind je rondom de Ramblas. Wie tijdens een stedentrip naar Barcelona de moeite neemt om de zijstraatjes in te slaan, zal merken dat daar de echte schatten van Barcelona te vinden zijn. Hier zijn kleine boetieks gevestigd en kun je echt Spaanse merken shoppen. Bijzonder in Barcelona is de overdekte markt aan de Ramblas. Hier worden elke dag verse producten verkocht die de smaakpapillen wakker maken. Uitgaan kun je in de jonge wijken rondom het centrum, bijvoorbeeld in El Born, in de Gotische wijk en in Eixample. Toeristen zul je hier niet snel vinden, maar het traditionele Spaanse nachtleven wel!

Eten en drinken in Barcelona

's Avonds kun je overal lekker dineren: probeer bijvoorbeeld tapas of geniet van de klassieke Catalaanse keuken, die lijkt op de Italiaanse en Franse kooktraditie. Daarin komen groentes als aubergine, tomaten en courgettes veel terug, maar ook smaakmakers als knoflook en citroen. Ook olijfolie is in de restaurants van Barcelona goed vertegenwoordigd. Lunchen tijdens je stedentrip naar Barcelona doe je bijvoorbeeld met tomatenbrood, een echte streekspecialiteit. En een maaltijd afsluiten? Daarvoor hebben de inwoners van deze stad crema Catalana, een soort crème brûlée waarmee een etentje na een dag in deze bijzondere stad in stijl afgesloten wordt.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Barcelona

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook