Stedentrip Málaga

Málaga ligt in de regio Andalusië in het zuiden van Spanje. Dankzij deze gunstige ligging is het er vaak lekker weer. Dat maakt de stad een populaire vakantiebestemming. Naast genieten van de zon is er genoeg te doen. Er staat talloze oude gebouwen zoals kerken en kastelen in en rond het centrum die het bezoeken waard zijn. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in een van de musea. Slenter tijdens de stedentrip Málaga door de winkelstraten of geniet van een drankje op een terras. Na een lange dag duik je nog even het gezellige nachtleven in.

Vakanties in Málaga ()

Accommodaties in Málaga

Bezienswaardigheden in Málaga

Het Arabische fort Alcazaba, dat gebouwd werd door de Moren in de elfde eeuw is veruit de populairste attractie. Kort daarop volgt de Catedral de Málaga, een religieus gebouw dat in ruim tweehonderd jaar gebouwd werd. Ook het Castillo de Gibralfaro en Catedral de la Encarnación zijn de moeite waard. Van een andere orde zijn de haven, Plaza de Toros en de Jardín de la Concepción. In musea zoals het Museo Picasso, Museo de Bellas Artes en Museo Municipal kun je kunstwerken bekijken en meer over de omgeving te weten komen. Op pad met de kleintjes tijdens de stedentrip Málaga? Bezoek dan eens Sea Life. In dit gigantische zee-aquarium is genoeg te zien en beleven.

Winkelen en uitgaan in Málaga

Bij winkelliefhebbers staat Málaga bekend om Calle Marqués de Larios. Deze winkelstraat heeft alles waar je naar op zoek bent. Voor de snuisterijen en volkse gezelligheid moet je naar de markt. Deze zijn vaak overdekt en er worden voedselproducten, kleding en handgemaakte producten aan de man gebracht. Als de avond valt wordt het steeds drukker op straat. Het is de gewoonte om eerst een paar drankjes te nuttigen en daarna pas richting de clubs te gaan. Daar wordt tot in de late uurtjes gedanst. Liever naar een bar of café tijdens de stedentrip Malága? Ook daarin is genoeg keus.

Eten en drinken in Málaga

Tapas eten, voor Spanjaarden een gewoonte, voor ons een delicatesse. De kleine hapjes worden vaak belegd met vlees, vis of groenten en komen in alle soorten en maten. Tijdens de stedentrip Málaga kom je dan ook genoeg tapasbars tegen. Je kunt ze eten als lunch, maaltijd of tussendoortje. Liever iets anders? Ook voor een gewone maaltijd, pizza of hamburger kun je de stad in. Restaurante Amador is een aanrader, voor tapas zijn El Meson de Cervantes en Tapeo de Cervantes the place to be.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Málaga

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook