Stedentrip Sevilla

Veel toeristen bestempelen Sevilla als een van de mooiste steden die Spanje rijk is. Dat komt vooral vanwege de oude huizen en gebouwen, de smalle straatjes en gezellige sfeer. Het is tevens een van de warmste steden van Spanje, wat ervoor zorgt dat het in de zomer vooral zoeken naar schaduw is. Naast het opsnuiven van de cultuur maken veel mensen een stedentrip naar Sevilla vanwege het lekkere eten. Wat is er fijner dan na een lange dag rondkijken lekker onderuit te zakken op een terras en te genieten van de Spaanse keuken?

Vakanties in Sevilla ()

Accommodaties in Sevilla

Bezienswaardigheden in Sevilla

In en rond de wijk Santa Cruz vind je veel bezienswaardigheden. Denk hierbij aan Giralda, de klokkentoren die 's avonds prachtig verlicht is, of de Catedral de Santa María de la Sede, de gotische kathedraal die boven de stad uitsteekt. Een ander gebouw dat je gezien moet hebben tijdens je citytrip naar Sevilla is het koninklijk paleis. Verder zijn er tal van musea, zoals het Museum voor Schone Kunsten (Museo de Bellas Artes) en Archeologisch Museum (Museo Arqueológico). Laatstgenoemde ligt in Parque de Maria Luisa, een prachtig stadspark waar je even tot rust kunt komen.

Winkelen en uitgaan in Sevilla

Even snel een weekend naar Sevilla om lekker te shoppen? Geen probleem, want de historische binnenstad is een perfect decor om lekker je gang te gaan. Je vindt er vooral veel winkels met kleding, aardewerk en schoenen. Sla ook de markten met lokale lekkernijen, vooral sinaasappels, niet over. Het nachtleven van Sevilla is zeer divers. De flamenco werd er uitgevonden en zal je dus veelvuldig tegenkomen in de gezellige cafés. Voor klassieke muziek kun je in Teatro de la Maestranza terecht en jongeren zullen zich in discotheken Boss en Groucho tot in de late uurtjes vermaken.

Eten en drinken in Sevilla

Zoals ze gewend zijn in Zuid-Europa gaat het bij het eten niet alleen om de maaltijd zelf, maar vooral om de gezelligheid. In een van de vele lunchrooms en restaurants kun je genieten van tapas, tortilla's of paella. De keuze is te divers en uitgebreid om allemaal op te noemen. Vanwege de temperaturen eten ze er vooral 's avonds iets later dan wij gewend zijn. Bij een hapje hoort natuurlijk ook een drankje, iets waar ze in Sevilla wel raad mee weten. Na de maaltijd komen de aperitiefjes op tafel, vaak genuttigd met tapas of wat olijven. Tijdens je citytrip naar Sevilla zal het je nergens aan ontbreken.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Sevilla

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook