Stedentrip Valencia

Valencia is met meer dan 800.000 inwoners een van de grootste steden van Spanje. De stad ligt aan de oostkust van het land aan de Middellandse Zee. Hierdoor kent Valencia een zeer gunstig klimaat met warme zomers, milde winters en weinig neerslag. Een stedentrip naar Valencia opent een deur naar een zonnige wereld waar het moderne levensgevoel moeiteloos samengaat met een rijke geschiedenis. De afstand van Amsterdam naar Valencia bedraagt 1.490 kilometer. Dat betekent met een directe vlucht een vliegtijd van 2,5 uur.

Vakanties in Valencia ()

Accommodaties in Valencia

Bezienswaardigheden in Valencia

Valencia werd door de Romeinen gesticht. Sindsdien kent de stad een bewogen geschiedenis waarbij verschillende culturen hun sporen nalieten. Valencia is daardoor ook architectonisch zeer veelzijdig. Een citytrip in Valencia kan men het beste wandelend doorbrengen langs art-nouveaubuurten als Eixample, het gotische La Lonja de la Seda (de middeleeuwse zijdebeurs) en talloze tuinen en parken. Aan de Jardín del Turia vind je het beroemde Ciutat de les Arts i les Ciències, een complex van zeven gebouwen die gewijd zijn aan cultuur en wetenschap. De meeste gebouwen werden ontworpen door de architect Santiago Calatrava, die als geen ander zijn geboortestad een modern uiterlijk heeft gegeven.

Winkelen en uitgaan in Valencia

Een weekend Valencia speelt zich hoofdzakelijk af op straat. Daar zul je als shopper zonder twijfel slagen, want alle bekende winkelketens en merken hebben hier een vestiging. Maar Valencia staat ook bekend om zijn grote aantal kleinere boetiekjes waar je originele kleren, accessoires en gadgets vindt. De wijk El Pla del Remei kent een grote dichtheid van dit soort winkeltjes. Zoals elke grote Spaanse stad kent Valencia een gezellig uitgaansleven dat tot diep in de nacht doorgaat. In Ciutat de les Arts i les Ciències vind je de hippe club Mya. Voor alternatieve muziek kun je terecht bij Radio City in Santa Teresa.

Eten en drinken in Valencia

Een stedentrip naar Valencia is niet compleet zonder een paella. Dit beroemde rijstgerecht is een lokale uitvinding. Er zijn verschillende interpretaties van de paella, maar in ieder geval wordt de authentieke versie op hout klaargemaakt. Daarnaast kent Valencia vele andere soorten rijstgerechten, zoals het bijzondere arros al forn waarin veel vlees is verwerkt of arroz negro (zwarte rijst met inktvisjes.) Het wijngebied Utiel-Requena is in opkomst en met name de rosé behoort tot de beste van het land. Wie iets sterkers wil drinken, bestelt een Agua de Valencia, een cocktail van cava, sinaasappelsap, wodka en gin.

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Valencia

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook