Stedentrip Praag

In deze prachtige hoofdstad van Tsjechië zijn historie, cultuur en moderne voorzieningen uitstekend met elkaar gecombineerd. In de oude stad vind je tal van bezienswaardigheden, terwijl je in het nieuwere gedeelte uitgebreid kunt shoppen. Een weekend naar Praag betekent lekker eten, gezellig winkelen en een mooie wandeling door het historische centrum. Ben je moeilijk ter been, kies dan voor de hop-on-hop-off toeristenbus langs alle bezienswaardigheden van Praag. Een boottocht over de rivier Vltava mag natuurlijk niet ontbreken. Praag noemt men ook wel liefkozend de Gouden Stad vanwege haar overdaad aan pracht en praal.

Vakanties in Praag ()

Accommodaties in Praag

Bezienswaardigheden in Praag

In de Gouden Stad vind je het Gouden Straatje waar het geboortehuis van de bekende schrijver Frans Kafka te vinden is. Een citytrip naar Praag betekent natuurlijk ook een wandeling over de Karlsburg en een bezoek aan de Sint-Vituskathedraal als onderdeel van de Praagse Burcht. Het beroemde astronomische uurwerk, dat elk heel uur in beweging komt, mag je zeker niet missen, en is te vinden op het oude stadsplein. Houd je van dieren, dan is het goed om te weten dat Praag ook een prachtige dierentuin heeft die met behulp van het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken is.

Winkelen en uitgaan in Praag

In het centrum van Praag is een groot winkelcentrum met de naam Palladium. In dit shoppingcenter vind je winkels met producten van alle grote bekende merken zoals Esprit, Estée Lauder, Adidas en Puma. Een stedentrip naar Praag betekent natuurlijk ook een bezoek aan een winkel dat glasproducten verkoopt. Deze kunstwerken worden vervaardigd volgens de traditionele Tsjechische methode en zijn geliefd als souvenir. Op de Karlsbrug staan aan weerszijden veelbelovende kunstenaars die door het gemeentebestuur van Praag speciaal zijn uitgenodigd. Zij mogen hier hun kunstwerken verkopen. De Karlsbrug fungeert tevens als ontmoetingsplaats voor jongeren. Wil je ’s avonds genieten van de allerbeste muziek, loop dan even door naar Roxy, een van de bekendste clubs in Praag.

Eten en drinken in Praag

Op de bovenste verdieping van het Palladium heb je de keuze uit meer dan 20 bars, restaurants en eethoekjes. In de binnenstad zijn tal van restaurants, bars en cafés te vinden met ieder hun eigen nationaliteit. Ga je een weekend naar Praag, dan mag je de Tsjechische keuken echter niet vergeten. Op de kaart vind je meestal vlees in combinatie met aardappelen of patat. Wil je er graag een salade bij, dan moet je die apart bestellen. De populairste drank in Tsjechië is bier, op de kaart te vinden als pivo.

Taal

De officiële taal in Tsjechië is het Tsjechisch. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Tsjechië heeft als betaalmiddel de Tsjechische kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Tsjechië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Tsjechië zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Tsjechië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Tsjechië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Wanneer bedieningsgeld niet in de hotel- of restaurantrekening is ingebrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/tsjechie/

Kraanwater

Het kraanwater in Tsjechië is veilig te drinken. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken en veel toeristen kiezen er dan ook voor om water uit flessen te drinken.

De temperatuur in Praag

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Bekijk ook