Stedentrip Zweden

Zweden is een Scandinavisch land met ongeveer 9,5 miljoen inwoners. Als toeristische bestemming wordt het land geroemd om zijn uitgestrekte natuurlandschappen: het grootste deel bestaat nog steeds uit bos dat wordt afgewisseld door talloze meren. Toch biedt een stedentrip in Zweden veel verrassingen. Zweden is eenvoudig met het vliegtuig te bereiken. Dankzij het uitstekende wegennet is het bovendien prettig om met de auto tussen steden te reizen. De seizoenen verschillen in Zweden veel van elkaar. Houd er bij het plannen van een stedentrip rekening mee dat winters donker en koud zijn.

Vakanties in Zweden ()

Regio's in Zweden

Populaire regio's in Zweden

Bezienswaardigheden in Zweden

Een stedentrip door Zweden zal zich concentreren rond de drie steden Stockholm, Göteborg en Malmö. Hoofdstad Stockholm geldt als een van de mooiste steden van Europa en heeft veel musea, waaronder het Nationaal Museum voor Schone Kunsten. Gamla Stan, de prachtige oude stad, is een centraal gelegen eiland vol culturele bezienswaardigheden. Göteborg is een statige havenstad. Een bezoek aan het Maritima Centrum, een van de grootste drijvende scheepsmusea ter wereld, is onmisbaar. Malmö is uitgegroeid tot een leuke moderne stad. Het Slot Malmöhus biedt plaats aan vier musea: het stadsmuseum, wetenschapsmuseum, natuurhistorisch museum en kunstmuseum. Het Malmöfestival (eind augustus) is groots en gezellig opgezet.

Winkelen en uitgaan in Zweden

Zweden is al jaren beroemd vanwege zijn design. Met een stedentrip Zweden krijg je toegang tot een zeer karakteristieke shoppingervaring; winkelen in de binnensteden is bijzonder gezellig. Drottninggatan in Stockholm staat bekend als de drukste winkelstraat van het land. Hier vind je alle grote merken en indrukwekkende warenhuizen als Pub. Wie van het nieuwste van het nieuwste houdt, moet Malmö bezoeken. De stad bruist dankzij talloze hippe boetieks die modern ontwerp verkopen, naast leuke vintagezaakjes en traditioneel handwerk. Uitgaan in Zweden is gezellig, maar nog steeds erg prijzig. De liefhebber van livemuziek moet naar Stockholm, bijvoorbeeld in de legendarische jazzclub Fasching.

Eten en drinken in Zweden

Ben je een liefhebber van lekker eten? Dan staat Göteborg gegarandeerd bovenaan de lijst van een stedentrip door Zweden. Dankzij de gunstige ligging en grote haven kent de stad een indrukwekkende aanvoer van verse vis. Oesters en garnalen zijn een delicatesse, maar vooral de lokale kreeft is in de herfst niet te missen. De eetcultuur is terug te vinden in een aantal hoogstaande restaurants als Sjömagasinet en Thörnströms kok. Feskekörka, 'de viskerk', is een vismarkt met betaalbare restaurants. Stockholm staat meer bekend om zijn bistro’s. In de hippe wijk Södermalm vind je ook traditioneel eten, bijvoorbeeld bij Kvarnen.

Taal

De officiële taal in Zweden is het Zweeds. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Zweden heeft als betaalmiddel de Zweedse kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zweden heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zweden zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zweden is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zweden bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zweden/

Kraanwater

Het kraanwater in Zweden is veilig te drinken.

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook