Vakantie Andorra

Andorra is een dwergstaat die gelegen is in de Pyreneeën en wordt omringd door Spanje en Frankrijk. Het verhaal gaat dat Karel de Grote de Andorrezen hun land cadeau gaf omdat zij zich tegen de Moren verzetten. Tegenwoordig maken veel mensen een vakantie Andorra vanwege de mooie natuur en culture bezienswaardigheden. De hoogste bergtop ligt op bijna 3.000 meter, het laagste punt op 840 meter. Er wonen zo'n 66.000 mensen, waarvan de meeste in hoofdstad Andorra la Vella. Op culinair gebied heeft Andorra veel overgenomen van het nabijgelegen Catalonië.

Vakanties in Andorra ()

Regio's in Andorra

Populaire regio's in Andorra

Omgeving

Het gebied van de Pyreneeën waar Andorra zich bevindt is gemiddeld bijna 2.000 meter hoog. Daardoor is er in de winter veel sneeuw en in de zomer is het er iets frisser. Tussen de bergen vind je valleien waar de dorpen gevestigd zijn, zoals het Valiradal. De natuur is voor een berggebied nog vrij gevarieerd. Je vindt er meren, ruwe bergen, grasland en rivieren. Deze ongerepte natuur nodigt uit tot verschillende vormen van recreatie. Zo kun je er wandelen, fietsen en abseilen. De mooiste plekjes tijdens de vakantie Andorra bereik je echter te voet. Zo zijn er in Ordino veel karakteristieke planten te zien.

Andorra en cultuur

De Catalaanse cultuur vind je tijdens de vakantie Andorra overal terug, vooral in de keuken. Daar wordt vooral gebruik gemaakt van lokale producten, zoals vis en vlees, granen en groenten. Bekende gerechten zijn rivierforel, everzwijnragout en brossat. Het verschil met de Catalaanse keuken is dat er iets meer vis wordt gebruikt en de gerechten met sausjes worden geserveerd. Andorra La Vella is een leuk dorp om een middagje te winkelen. In de hoofdstad van Andorra zijn veel tabakswinkels, modezaken en meer dan honderd parfumzaken te vinden. Meer informatie over de luchtjes en het land zelf vind je in het Parfum Museum.

Bezienswaardigheden in Andorra

Het rustieke dorpje Sant Julià de Lòria is in het zuiden van Andorra gevestigd. Je vindt er een tabaksmuseum en de Sint-Romanuskerk die in de 17e eeuw gebouwd werd. In Escaldes-Engordany zijn de thermen van Caldea erg populair. De Sint-Michaëlskerk werd in de 12e eeuw gebouwd en is open voor bezoek. Vanuit de kerktoren heb je een indrukwekkend uitzicht over de regio. Een andere plek die je tijdens de vakantie Andorra niet mag overslaan is het dorpje Llorts. Toeristen komen hier vooral om de beroemde ijzermijnen de bekijken. Motorliefhebbers kunnen in het Museu de la Moto in Canillo een bijzondere collectie bekijken.

Taal

De officiële taal in Andorra is het Catalaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Andorra heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Andorra heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Andorra zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Andorra bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijnen voor het geven van een fooi ongeveer 10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/andorra/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Andorra veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook