Vakantie België

België is een land in Europa dat net als Nederland aan de Noordzee grenst. In de oudheid liepen de Kelten en Germanen er al rond, iets later de Romeinen. Het was Julias Caesar die voor het eerst het woord Belgica gebruikte. Het landschap is erg afwisselend, met in het westen vooral vlaktes en in het oosten laaggebergte. Veel mensen boeken een vakantie België dan ook om in de Ardennen even zorgeloos van de natuur te genieten. In de grotere steden, zoals Brussel, Antwerpen en Luik is genoeg te doen. Denk hierbij aan het bekijken van historische gebouwen, musea bezoeken en lekker eten en drinken.

Vakanties in België (26)

Regio's in België

Populaire regio's in België

Vakantie Ardennen

Kies uit 14 accommodaties.

Bekijk deze regio (14)
Vakantie Ardennen

Vakantie Noordzeekust

Kies uit 6 accommodaties.

Bekijk deze regio (6)
Vakantie Noordzeekust

Vakantie Vlaanderen

Kies uit 3 accommodaties.

Bekijk deze regio (3)
Vakantie Vlaanderen

Omgeving

Het oosten van het land is qua landschap grauw en vlak. De kuststrook is wel interessant om langs te rijden, met plaatsen zoals Brugge, Middelkerke en Koksijde als hoogtepunten. De steden hebben vaak een knus karakter, met oude gebouwen, smalle straatjes en mooie uitzichten. Het zijn vooral de Ardennen die een grote aantrekkingskracht hebben op toeristen. Deze heuvelstreek bestrijkt bijna het hele oostelijke deel van België. Hier vond in de Tweede Wereldoorlog de Slag om de Ardennen plaats. Je komt er dan ook veel oorlogsmonumenten tegen. Natuurliefhebbers boeken een vakantie België om te wandelen of fietsen.

België en cultuur

België is opgedeeld in twee delen: Wallonië en Vlaanderen. Het ene deel spreek Frans, het andere Nederlands. Iets wat beide delen gemeen hebben is een grote trots voor het cultureel erfgoed. Dat beperkt zich niet alleen tot de oude gebouwen. Bij ons staat het land vooral bekend om de gastvrije bourgondische levensstijl. Uit eten gaan tijdens de vakantie België is dan met het Belgische bier en de Vlaamse frites dan ook een ware traktatie. Andere dingen waarin je de Belgische cultuur goed terugziet zijn de sport, stripboeken en kunstwerken. Denk maar aan Eddy Merckx, Suske en Wiske en Peter Paul Rubens.

Bezienswaardigheden in België

Antwerpen is wellicht de meest populaire bestemming voor een vakantie België. Het heeft alles waar je als toerist naar op zoek bent. Denk aan een oude binnenstad, imposante musea, gezellige winkelstraten en bruisende uitgaansgelegenheden. Hetzelfde geldt voor de steden Brugge en Brussel. Dat het land in de Eerste én Tweede Wereldoorlog zwaar getroffen is kun je zien in musea zoals het In Flanders Fields Museum en het Bastogne War Museum. Andere bezienswaardigheden zijn de belforten en het Atomium. Liefhebbers van de Belgische bieren kunnen een tour langs brouwerijen maken, waar natuurlijk ook geproefd mag worden.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Sandton Grand Hotel Reylof


9.1

51 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Sandton Grand Hotel Reylof

Hotel Aazaert


8.7

58 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Aazaert

Hotel Château des Thermes


8.2

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Château des Thermes

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar België

Hotel La Grande Cure

€ 150p.p.

Vertrek 16-11-2018
3 dagen
Logies & ontbijt

75 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Grande Cure

Hotel Château des Thermes

€ 238p.p.

Vertrek 19-11-2018
3 dagen
Logies & ontbijt

12 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Château des Thermes

Hotel Golden Tulip de'Medici

€ 150p.p.

Vertrek 19-11-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

114 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Golden Tulip de'Medici

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook