Vakantie Ardennen

De Ardennen. Het klinkt zo dichtbij, maar een ieder die ooit op vakantie naar de Ardennen is geweest zal je vertellen dat het een wereld van verschil is. We denken vaak aan de Ardennen als een gebied in België, maar in feite lopen de Ardennen ook door Luxemburg en Frankrijk. Een gebied dat bijzonder geschikt is voor allerlei buitenactiviteiten en -sporten, maar tegelijkertijd fijne patés en hammen biedt voor de fijnproever. Met om elke bocht van de kronkelende riviertjes een nieuw kasteel, dichtbegroeide bossen en talloze grotten die voor de avontuurlijke vakantieganger toegankelijk zijn, is een vakantie in de Ardennen een bijzonder gevarieerde ervaring die menigeen keer op keer terug laat komen.

Vakanties in Ardennen (6)

Plaatsen in Ardennen

Populaire plaatsen in Ardennen

Omgeving

Een vakantie in de Ardennen betekent vooral genieten van kilometer na kilometer ongerepte natuur. Rijk in flora en fauna, met talloze bossen, heuvels en stroomversnellingen. Over het algemeen worden de Ardennen opgedeeld in twee regio's die elk hun eigen unieke kenmerken hebben: de Hoge en de Lage Ardennen. In de Hoge Ardennen kunnen de hoogste toppen bijna 700 meter boven zeeniveau reiken, terwijl de Lage Ardennen veelal niet boven 500 meter uitkomen. Het klimaat is er vaak door de hoogte wat koeler dan in omringende gebieden en leidt in de winter tot een wit deken over de omgeving.

Ardennen en cultuur

Laat je tijdens een vakantie in de Ardennen niet verblinden door al het natuurschoon, maar reserveer ook wat tijd om je in de rijke cultuur van de regio te verdiepen. Hoewel het gebied al in het jaar 700 voor Christus werd bewoond door de Kelten zijn de meeste sporen daarvan door de eeuwen uitgewist. Ook van de Romeinse bezetting is weinig tot niets meer te merken. De middeleeuwen zijn in de Ardennen echter nog springlevend, met talloze dorpjes, kerken en kastelen die zo uit een sprookjesboek lijken te zijn weggelopen. De keuken van het gebied kenmerkt zich door gerechten die op de ruige natuur zijn aangepast. Stevige vleespasteien die je warm houden tijdens de koude winters of aardappelpannenkoeken die je voorzien van de nodige energie zijn maar een voorbeeld van de culinaire uitspattingen van de regio. Hier in ieder geval geen lichte salade of flinterdunne crêpe; in de Ardennen houdt men van een stevige maaltijd.

Bezienswaardigheden in Ardennen

Bezoek de Semois vallei voor een van België's meest adembenemende panorama's. De rivier omringd door groene weides en beboste heuvels is het best te bewonderen vanaf het pittoreske dorpje Rochehaut. De band die het gebied met zandsteen heeft, wordt duidelijk wanneer je het klooster Abbaye Notre Dame of de grotten van Hotton bezoekt. De eerste om het Orval Trappisten bier te proeven en de tweede om je te vergapen aan een fascinerende collectie stalagmieten. Eindig je vakantie in de Ardennen niet zonder Liège te bezoeken. Wellicht geen mooie stad in de traditionele zin van het woord, maar de industriestad heeft haar eigen charme en het museum van het Waalse leven is absoluut een bezoek waard.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

De temperatuur in Ardennen

Best beoordeelde vakanties

Cocoon Hotel du Commerce


8.1

213 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel du Commerce

Cocoon Hotel Grenier des Grottes


8

214 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel Grenier des Grottes

Castel De Pont-à-Lesse Dinant


7.7

55 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Castel De Pont-à-Lesse Dinant

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Ardennen

Cocoon Hotel Grenier des Grottes

€ 88p.p.

Vertrek 29-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

214 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel Grenier des Grottes

Golden Lakes Village

€ 206p.p.

Vertrek 29-03-2019
4 dagen
Logies

128 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Golden Lakes Village

Cocoon Hotel du Commerce

€ 98p.p.

Vertrek 29-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

213 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Cocoon Hotel du Commerce

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook