Vakantie Limburg

Ooit vormden het Nederlandse en Belgische Limburg één departement, Beneden-Maas, waarvan Maastricht de hoofdstad was. Nog altijd bestaat er in beide Limburgen een groot gevoel van saamhorigheid, dat onder andere tot uitdrukking komt in het gezamenlijke 'Limburgsymbool' dat door beide provincies gebruikt wordt. Het echte Limburggevoel omvat de positieve waarden van het aangename, het sociale, menselijke warmte, gastvrijheid, gezelligheid, positivisme, levensvreugde, gemoedelijkheid en bescheidenheid. Je zult ze vast tegenkomen tijdens je vakantie Limburg! Bijzonder aan de provincie is dat het een exclave heeft, Voeren, een gemeente die ligt ingeklemd tussen Nederlands Limburg en de provincie Luik.

Vakanties in Limburg (11)

De temperatuur

Omgeving

In Voeren bevinden zich op het hoogste punt van Vlaanderen - 287,5 meter - de Reesberg en het Stroevenbos. Het gebied rond de Maas is een laagland met weidse natuurgebieden en de Maasplassen waar waterrecreatie mogelijk is. Ook andere rivieren als de Jeker, de Dommel en de Voer meanderen door het Limburgse landschap. Het Nationaal Park Hoge Kempen kent een verscheidenheid aan landschappen met bos, heide, vennen en zelfs een duinengordel. Tijdens je vakantie in Limburg kun je fijn fietsen. De provincie heeft een fietsroutenetwerk van 2000 km goed onderhouden fietspaden met volop cafeetjes, overnachtingsmogelijkheden, picknickplaatsen en oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Limburg en cultuur

In heel Limburg worden regelmatig schuttersfeesten gehouden en ook vinden er diverse festivals plaats, waaronder Pukkelpop. De hoofdstad van Limburg is Hasselt. De stad bezit tal van beelden, monumenten en monumentale panden die een stadswandeling de moeite waard maken. In Hasselt kun je uitstekend winkelen en lekker uit eten gaan, de stad profileert zich namelijk als 'hoofdstad van de smaak'. De hele provincie staat bekend om zijn culinaire specialiteiten, waarvan er 19 officieel erkend zijn. Proef tijdens je vakantie in Limburg maar eens een glas schuimwijn, Achelse Trapist of Hasseltse Jenever en laat die vergezeld gaan van gerookt rundvlees of Kempense balkenbrij.

Bezienswaardigheden in Limburg

Enkele bezienswaardigheden die je tijdens je vakantie Limburg kunt bezoeken, zijn het Gallo-Romeins Museum in Tongeren, het Provinciaal Domein Bokrijk met een openluchtmuseum en arboretum, het Nationaal Jenevermuseum - mét proeflokaal - en het Modemuseum in Hasselt. Ook is in Hasselt een Japanse tuin te vinden. Met een oppervlakte van 2,5 hectare is het de grootste Japanse tuin van Europa. Het gratis museum De Mindere in Sint-Truiden is gewijd aan Franciscus van Assisi en de minderbroeders, zijn volgelingen. Door Nationaal Park Hoge Kempen rijdt een stoomlocomotief over een oud kolenspoor, de tocht duurt ongeveer een uur.

Praktische informatie over Limburg

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.


Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.


Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.


Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.


Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.


Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.


alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.


Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.


Reisadvies

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud/belgie


Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.


Plaatsen in Limburg

Best beoordeelde vakanties

Landal De Cauberg

Landal De Cauberg


8.7

801 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Landal De Cauberg
Hotel Thermae 2000

Hotel Thermae 2000


8.4

427 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hotel Thermae 2000
Landgoed Hotel WinselerHof

Landgoed Hotel WinselerHof


8.0

63 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

arrow
Landgoed Hotel WinselerHof

Last minutes naar Limburg

Hampshire Classic Grand Hotel Voncken

Hampshire Classic Grand Hotel Voncken

€ 90p.p.

Vertrek 28-08-2016
3 dagen
Logies & ontbijt

95 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Hampshire Classic Grand Hotel Voncken
Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

€ 98p.p.

Vertrek 28-08-2016
3 dagen
Logies & ontbijt

548 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Bilderberg Hotel De Bovenste Molen
Bastion Hotel Maastricht Centrum

Bastion Hotel Maastricht Centrum

€ 95p.p.

Vertrek 31-08-2016
3 dagen
Onbekend

145 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Bastion Hotel Maastricht Centrum

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook