Vakantie Vlaanderen

Wie geïnteresseerd is in geschiedenis en de Eerste Wereldoorlog in het bijzonder en daarnaast net een vakantie Vlaanderen in gedachten heeft, slaat twee vliegen in een klap. Van 2014 tot en met 2018 wordt de Grote Oorlog herdacht. Kies je als reisbestemming de zuidelijke hoek van West-Vlaanderen, dan kun je het spoor van de slagvelden volgen, een stukje geschiedenis en Vlaamse cultuur opdoen. Het prachtige, licht glooiende landschap ademt een landelijke sfeer, die ooit wreed verstoord werd door kanongebulder en gekerm van gewonde en stervende soldaten. Veel wijst nog op die periode. Het is zeer de moeite waard om juist nu dit gebied te bezoeken.

Vakanties in Vlaanderen ()

Plaatsen in Vlaanderen

Populaire plaatsen in Vlaanderen

Omgeving

De Zuidwesthoek van Vlaanderen bezit een heuvelachtig landschap. Groene velden strekken zich uit tussen de dorpen, die een rustige sfeer van onthaasten uitstralen. Elk dorp heeft hier nog een aantal slagers, vers brood van diverse bakkers, kleine kruideniers, maar ook de bekende grote ketens. Wie een vakantie Vlaanderen gebruikt om tegelijkertijd stil te staan bij de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog doet er verstandig aan om een centrale basis te kiezen. De stad Ieper is hiervoor uitermate geschikt. Deze heeft zelf een aantal bezienswaardigheden en vanuit hier is het goed mogelijk om de toeristische attracties in de omgeving aan te doen.

Vlaanderen en cultuur

Uiteraard herinnert de streek niet alleen aan oorlog en ellende. Leven en werken stond in deze streek onder meer in het teken van ambachtelijk bier brouwen en de daaraan onlosmakelijk verbonden hopvelden, maar ook de sfeer van tabaksteelt en seizoensarbeid is nog merkbaar. Het Westhoek Streekmuseum laat het zien. Het is de oorlog die bij een vakantie Vlaanderen echter de boventoon voert. De Dodengang in Diksmuiden laat bezoekers in nagebouwde loopgraven de beklemming van weleer voelen. Het Flanders Field Museum in Ieper geeft een indringend beeld van de volledige geschiedenis in objecten, foto’s en filmbeelden.

Bezienswaardigheden in Vlaanderen

Op de Menenpoort in de stad Ieper wordt nog altijd wordt iedere avond om acht uur The Last Post geblazen, een aangrijpende gebeurtenis. Eveneens in Ieper, vlakbij de kathedraal, staat het imposante Belgisch Monument. Indrukwekkend zijn de militaire begraafplaatsen. Het Britse Tyne Cot Cemetery in Passendale is met zijn tienduizenden witte grafstenen adembenemend. De Duitse begraafplaats in Vladslo met alleen maar kruisen en twee beklemmende sculpturen van de Duitse beeldhouwster Käthe Kollwitz, die er zelf een zoon verloor, is fraai van eenvoud. Een vakantie Vlaanderen laat op deze manier een onuitwisbare indruk na.

Taal

De officiële talen in België zijn het Nederlands, het Frans en het Duits.

Geldzaken

België heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor België heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor België zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Andorra is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in België bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/belgie/

Kraanwater

Het kraanwater in België is veilig te drinken.

De temperatuur in Vlaanderen

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook