Vakantie Denemarken

Wie op zoek is naar rust, ruimte, brede stranden, steile kliffen, weidse vergezichten en gastvrijheid hoeft niet ver te reizen. Op ongeveer zeven uur rijden met de auto en eventueel een stukje met de ferry vier je al vakantie in Denemarken. Het staat natuurlijk bekend om zijn grootste pretpark Legoland, maar het land herbergt ook kastelen en talrijke schatten en monumenten uit de Vikingtijd die de moeite waard zijn. Met de vele campings, vakantiehuisjes, attracties en activiteiten voor kinderen is het een ideale bestemming voor een gezinsvakantie. En voor wie graag actief bezig is, zijn er genoeg wandelpaden en bewegwijzerde fietsroutes waarmee het land verkend kan worden.

Vakanties in Denemarken (4)

Regio's in Denemarken

Populaire regio's in Denemarken

Vakantie Funen-Langeland-Aero

Kies uit accommodaties.

Bekijk deze regio ()
Vakantie Funen-Langeland-Aero

Vakantie Jutland

Kies uit 2 accommodaties.

Bekijk deze regio (2)
Vakantie Jutland

Omgeving

Denemarken is iets groter dan Nederland en bestaat uit het schiereiland Jutland en de Deense Archipel met Funen, Lolland, Seeland en Møn als grootste eilanden. Hoofdstad Kopenhagen ligt op Seeland en vanaf deze stad loopt de indrukwekkend lange Sontbrug naar Malmö in Zweden. Glooiende heuvels, meren, fjorden en bossen kenmerken het landschap, maar Denemarken heeft ook verschillende gezichten. Zo tref je in het zuidoosten de hoge witte krijtrotsen bij Møn’s Klint en kan je in het westen genieten van brede zandstranden op de waddeneilanden, zoals op Rømø en het kleinere Fano, een eiland dat ook erg geliefd is bij wandelaars en vogelliefhebbers die op vakantie in Denemarken zijn.

Denemarken en cultuur

Denemarken was rond de 11e eeuw na Christus een machtig Vikingrijk. Tijdens je vakantie in Denemarken kan je nog veel sporen in het landschap ontdekken die naar deze tijd verwijzen, zoals bij Aggersborg, waar ooit de grootste Vikingburcht stond. En wie geïnteresseerd is in Vikingschepen kan in het Vikingschipmuseum in Roskilde originele, gerestaureerde drakkars bewonderen. Denemarken bracht ook veel beroemdheden voort, zoals sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en de filosoof Kierkegaard, en staat bekend om zijn invloedrijke ontwerpers zoals Arne Jacobsen, die met zijn functionele, strakke designs een grote stempel heeft gedrukt op de hedendaags meubelvormgeving.

Bezienswaardigheden in Denemarken

Vakantie in Denemarken betekent genieten van natuur en gemoedelijkheid, maar er is ook genoeg te doen en te zien. Zo is Legoland natuurlijk hét pretpark waar zowel kinderen als grote LEGO-fans zich zeker zullen vermaken, en verspreid over Denemarken zijn er meer Sommerland-themaparken en aquaparken die erg de moeite waard zijn. Cultuurliefhebbers bezoeken oude steden zoals Ribe, de oudste stad van Scandinavië sinds 710, Århus, dat ook een historisch openluchtmuseum heeft of brengen een bezoek aan het Renaissance Kasteel Egeskov. Natuurlijk hoort een bezoek aan het levendige Kopenhagen ook op het lijstje en daar kan je ook heerlijk genieten van de verfijnde Deense gastronomie.

Taal

De officiële taal in Denemarken is het Deens. In het Engels kun je echter prima terecht.

Geldzaken

Denemarken heeft als betaalmiddel de Deense Kroon. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Denemarken heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Denemarken zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Denemarken is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Denemarken bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/denemarken/

Kraanwater

Het kraanwater in Denemarken is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Lalandia® in Billund


8.5

188 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Lalandia® in Billund

Vakantiepark Lalandia® in Rødby


7.9

72 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Lalandia® in Rødby

Hovborg Kro


6.8

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hovborg Kro

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Denemarken

Hovborg Kro

€ 483p.p.

Vertrek 06-07-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hovborg Kro

Vakantiepark Skaerbaekcentret

€ 826p.p.

Vertrek 17-08-2019
8 dagen
Logies

Vakantiepark Skaerbaekcentret

Vakantiepark Lalandia® in Rødby

€ 801p.p.

Vertrek 17-08-2019
8 dagen
Logies

72 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Lalandia® in Rødby

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook