Vakantie Baden Württemberg

Een vakantie in Baden Württemberg is een heerlijke manier om je vrije dagen door te brengen. Deze Zuidelijke deelstaat van Duitsland heeft veel te bieden, onder andere een natuurschoon en -geweld dat nog het beste te vergelijken is met de Ardennen.

Vakanties in Baden Württemberg ()

Plaatsen in Baden Württemberg

Populaire plaatsen in Baden Württemberg

Omgeving

Baden Württemberg heeft een prachtige natuur. Bij dagtripjes is het daarnaast belangrijk om voldoende tijd uit te trekken voor de autorit: er zijn weinig snelwegen in de deelstaat. Daar staat tegenover dat de prachtige slingerwegen je leiden langs allerlei prachtige vergezichten: ruige berghellingen met naaldbomen en lieflijke Duitse dorpjes in het dal. Een uurtje in de auto is dan zeker geen straf. 's Zomers zorgen de vele zwembaden in de regio voor een ware trekpleister: tijdens een vakantie in Baden Württemberg is een bezoek aan zo'n 'Freibad' echt een aanrader. Het zijn grote, schone complexen met ligweides, meerdere baden, glijbanen en duikplanken: goed voor een hele dag vertier tegen een heel schappelijke prijs.

Baden Württemberg en cultuur

De deelstaat kent niet zoveel grote steden, wel gezellige ... Wie cultuur zoekt kan terecht in Baden-Baden of natuurlijk Heidelberg, de stad van Luther. Daar is ook een beroemde universiteit gevestigd. Als je van opera houdt moet je tijdens je vakantie naar Baden Württemberg zeker de romantische stad Baden-Baden bezoeken. Hier is opera alom aanwezig, en niet alleen tijdens het jaarlijkse festival. In het centrum van Baden-Baden bevinden zich daarnaast een van de mooiste casino's ter wereld en het Museum Frieder Burda, waar je een heel uitgebreide collectie moderne kunst aantreft. Andere steden die je kunt bezoeken zijn Freiburg en Stuttgart.

Bezienswaardigheden in Baden Württemberg

Op verschillende plaatsen in Baden Württemberg kun je een kabelbaan nemen om vanaf een bergtop te genieten van adembenemende uitzichten. Vaak kan dit bij kuuroorden, zoals Bad Wildbad. Niet echt een bezienswaardigheid maar wel een belevenis is het Europa Park: een pretpark waar iedereen zich kan uitleven. Mooie oude architectuur vind je in het centrum van Heidelberg ('der Alte Brucke' in de oude stad en Slot Heidelberg), of bijvoorbeeld in Freiburg: daar staat een beroemde kathedraal die een bezoekje waard is als je in de buurt bent tijdens je vakantie in Baden Württemberg.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Baden Württemberg

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook