Vakantie Beieren

Beieren, in het zuiden van Duitsland, behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van ons buurland. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien de regio veel te bieden heeft. Van idyllische dorpen tot prachtige bossen, meren en bergen, verschillende bezienswaardigheden en een rijk historisch verleden, Beieren heeft het allemaal. De verschillende steden zijn bovendien erg geschikt om een dagje te gaan shoppen. Een leuke bestemming in de zomer, waar genoten kan worden van heerlijke temperaturen en nog leuker in de winter, waar de verschillende bergen het ideale uitgangspunt vormen voor een sportieve skivakantie. Een vakantie Beieren betekent voor jong en oud genieten, de hele dag door.

Vakanties in Beieren (6)

Plaatsen in Beieren

Populaire plaatsen in Beieren

Omgeving

Beieren heeft een zeer afwisselend landschap dat zich perfect leent voor een actieve vakantie. Talrijke meren en rivieren bieden volop vertier en de mogelijkheid om te genieten van diverse takken van watersport. Een echte aanrader zijn de Starnberger See en Ammersee in de buurt van München. Uitgestrekte bossen nodigen liefhebbers van natuur en sport uit kennis te maken met een andere kant van de regio. De bossen herbergen tal van flora en fauna die tijdens een wandeling of fietstocht ontdekt kunnen worden. Ga bijvoorbeeld eens op ontdekkingstocht door het Beierse Woud bij Regensburg of geniet van Naturpark Altmühltal. Ten slotte mogen ook het middelgebergte en de Beierse Alpen niet vergeten worden tijdens een vakantie Beieren.

Beieren en cultuur

Het rijke historische verleden, tradities en oude gebruiken die levend gehouden worden, kunst en cultuur, in Beieren gaan al deze dingen hand in hand. Religieuze overblijfselen in de vorm van oude kloosters en oude historische gebouwen zoals tal van kastelen en paleizen geven een vakantie Beieren een cultureel historisch tintje. Bekende kastelen zijn onder andere slot Neuschwanstein, slot Nymphenburg en de keizerburcht van Neurenberg. Wie de voorkeur geeft aan architectonische highlights komt ook aan zijn trekken. Dat geldt overigens ook voor liefhebbers van kunst, die volop kunnen genieten van uiteenlopende exposities. De verschillende processies, optochten, herdenkingen en het traditionele en alom bekende Oktoberfest maken de vakantie in Beieren compleet.

Bezienswaardigheden in Beieren

Vervelen is er niet bij in Beieren dankzij de talloze bezienswaardigheden. Met ruim 100.000 architectuur monumenten en meer dan 1200 musea valt er altijd iets te zien in Beieren. Andere hoogtepunten die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie Beieren zijn onder andere de Zugspitze en München met tal van prachtige gebouwen, de Biergarten, Marienplatz en de Frauenkirche, maar ook Deutsche Museum en de dierentuin. De bedevaartkerk Wieskirche is eveneens een must-see aangezien de kerk tot de mooiste rococokerken van Europa behoort.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Beieren

Best beoordeelde vakanties

Hotel St. Georg


8.3

385 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel St. Georg

Kurhotel Pyramide


9

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Kurhotel Pyramide

IBB Hotel Passau City Centre


7.6

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

IBB Hotel Passau City Centre

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Beieren

Hotel St. Georg

€ 147p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

385 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel St. Georg

Hotel Bayerischer Hof

€ 201p.p.

Vertrek 07-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

10 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bayerischer Hof

IBB Hotel Passau City Centre

€ 159p.p.

Vertrek 13-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

IBB Hotel Passau City Centre

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook