Vakantie Beierse Alpen

Het grensgebied tussen Duitsland en Oostenrijk wordt gevormd door een deel van het Alpengebergte. De Beierse Alpen zijn een traditioneel vakantiegebied dat zowel in de zomer als de winter aantrekkelijk is voor natuurliefhebbers die kunnen genieten van zon en zuivere berglucht. De voet van het gebergte ligt vanaf Nederland op een gemiddelde afstand van 800 kilometer rijden. Bij een vakantie in de Beierse Alpen heb je ruime keuze uit prachtig gelegen campings en vakantiechalets. Het gebergte kent een groot aantal skigebieden waaronder het beroemde Garmisch Classic.

Vakanties in Beierse Alpen (15)

Plaatsen in Beierse Alpen

Populaire plaatsen in Beierse Alpen

Omgeving

De naam zegt al genoeg, een vakantie naar de Beierse Alpen vindt plaats in een bergachtig landschap. Dit is een klassieke Alpenomgeving van scherpe bergtoppen en groene weiden. De hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze (2962 meter), ligt in dit gebied. De gletsjer Nördliche Schneeferner op de berg wordt elke winter gebruikt als skigebied. Vanzelfsprekend vormen de Beierse Alpen een grote uitdaging voor wandelaars maar ook de liefhebber van watersport heeft een overdaad aan keuze. Het gebied kent minstens driehonderd meren die geschikt zijn voor zeilen, kanoën en een koele duik. De regio rond de Chiemsee is beroemd om zijn beschermde natuurgebieden.

Beierse Alpen en cultuur

Dit deel van de Alpen heeft sinds mensheugenis toebehoort aan de regio Beieren. Tot de eenwording van Duitsland werd Beieren geregeerd door hertogen met hun eigen kastelen. Nog steeds zijn in veel steden en dorpen de invloeden van de middeleeuwen terug te zien. Bij een vakantie in de Beierse Alpen hoort een bezoek aan de culturele icoon van het gebied: Slot Neuschwanstein. Het prachtig gelegen kasteel werd in de negentiende eeuw gebouwd in opdracht van koning Ludwig II en is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste toeristische attracties van Duitsland. In Beieren is men dol op tradities en festivals zoals de unieke meerprocessie bij Murnau aan de Staffelsee.

Bezienswaardigheden in Beierse Alpen

De Beierse Alpen zijn typisch een gebied waar men makkelijk bezienswaardigheden vindt. Een rit naar een willekeurig dorpje kan al de ontdekking van een verborgen juweeltje betekenen. Het tweeduizend jaar oude Kempten heeft een karakteristiek historisch centrum met diverse musea en de Sankt Mang-Kirche. Wie tijdens een vakantie aan de Beierse Alpen het imposante Bodensee bezoekt doet er goed aan om het stadje Wasserburg te bekijken dat op idyllische wijze aan het meer ligt. Liefhebbers van de geschiedenis wagen een trip naar het Kehlsteinhaus, het beroemde panoramische theehuis dat door de nazi's werd gebouwd.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Beierse Alpen

Best beoordeelde vakanties

Mondi Holiday Hotel en Appartementen Oberstaufen


8.8

626 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mondi Holiday Hotel en Appartementen Oberstaufen

Dorint Sporthotel Garmisch-Partenkirchen


8.6

43 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Dorint Sporthotel Garmisch-Partenkirchen

SENTIDO Zugspitze Berghotel Hammersbach


8.9

9 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

SENTIDO Zugspitze Berghotel Hammersbach

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Beierse Alpen

Dorint Sporthotel Garmisch-Partenkirchen

€ 291p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
Halfpension

43 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Dorint Sporthotel Garmisch-Partenkirchen

Mondi Holiday Hotel en Appartementen Oberstaufen

€ 159p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies

626 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mondi Holiday Hotel en Appartementen Oberstaufen

Hotel Bergruh

€ 261p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Bergruh

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook