Vakantie Beierse Woud

Het Beierse Woud (Bayerischer Wald in het Duits) is een bergachtig gebied in het zuidoosten van Duitsland. Deze kant van de deelstaat Beieren is een populaire bestemming van families die van natuur houden. Een zomerse vakantie in het Beierse Woud zal vaak een verblijf betekenen in een van de mooi gelegen campings of vakantieparken in het gebied. Het Beierse Woud kent een gematigd zeeklimaat wat zich vertaalt tot een gemiddelde temperatuur van 23 ˚C in juli en augustus. In die maanden regent het relatief vaak waarbij het soms flink kan onweren.

Vakanties in Beierse Woud (12)

Plaatsen in Beierse Woud

Populaire plaatsen in Beierse Woud

Omgeving

Een vakantie in het Beierse Woud is een tijdelijk verblijf in een magische wereld van oude wouden waar meren verborgen liggen tussen bergtoppen. Aan de grens met Tsjechië ligt de hoogste berg, de Große Arber (1456 meter). In de winter is dit een gezellig skigebied dat goed geschikt is voor families met kleine kinderen. Het Nationaal Park Bayerischer Wald is een veelzijdig natuurgebied waar verschillende soorten bos afgewisseld worden door heidegebieden en hoogveen. Hier leven onder andere wolven, lynxen en slechtvalken. Het gebied heeft een uitgebreid netwerk met wandelpaden dat genoeg uitdaging biedt aan de geoefende wandelaar die zin heeft in een stevige klim.

Beierse Woud en cultuur

Als onderdeel van de regio Beieren kent het Beierse Woud een bewogen geschiedenis waarin hertogdommen werden afgewisseld door koninkrijken. De Kelten woonden al in dit gebied toen de Romeinen hier nederzettingen stichten. In het plaatje Ringelai is het Keltendorf Gabreta gewijd aan de oorspronkelijke bewoners van het gebied. De regio staat bekend om zijn traditionele glasblazers en men kan op een vakantie in het Beierse Woud verschillende glasroutes volgen. Culinair zijn er veel lokale varianten van de Beierse keuken waarbij wild graag als basis wordt gebruikt. Vanzelfsprekend drinkt je hier een flinke pul bier bij.

Bezienswaardigheden in Beierse Woud

Een van de mooiste bezienswaardigheden op een vakantie in het Beierse Woud is de stad Regensburg. Het oude centrum werd tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels gespaard en behoort sindsdien tot het beste bewaarde middeleeuwse stadsgezicht van Duitsland met een beroemde gotische dom. Het Beierse Woud beschikt over een groot aantal burchten en kastelen als Schloss Egg of Burganlage Altnußberg die dankzij hun ligging in de natuur een authentieke sfeer uitstralen. De musea in de regio kennen naast de interesse in ambachten en geschiedenis een aantal karakteristieke onderwerpen als Schnaps (alcoholische drank), draken (in het plaatsje Furth im Wald) of snuiftabak (Grafenau).

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Beierse Woud

Best beoordeelde vakanties

Familotel Schreinerhof


8.8

229 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Familotel Schreinerhof

Hotel Neue Post


9

7 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Neue Post

Familienhotel Reiterhof Runding


7.9

21 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Familienhotel Reiterhof Runding

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Beierse Woud

Predigtstuhl Resort

€ 141p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
All inclusive

40 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Predigtstuhl Resort

Sporthotel Am Pfahl

€ 120p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
All inclusive

35 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sporthotel Am Pfahl

Familienhotel Reiterhof Runding

€ 102p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
All inclusive

21 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Familienhotel Reiterhof Runding

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook