Vakantie Bergisches Land

Ten oosten van de Rijn, niet ver van de Nederlandse grens, vind je het Bergische Land. Dit heuvellandschap vol bossen, weides en rivieren huist ruim een dozijn stuwmeren waar je uitstekend kan zwemmen, vissen en watersporten kan beoefenen. Vier je vakantie in het Bergisches Land in een van de vele pittoreske dorpjes vol karakteristieke houten huisjes. Je dag kan er niet meer stuk nadat je in een café of restaurant van een typische Bergische Kaffeetafel hebt genoten: Vergelijkbaar met een high tea, maar vol lokale lekkernijen zoals wafels met zure kersen, rozijnenbrood, gerookte ham en het bekende zwarte brood met boter.

Vakanties in Bergisches Land (1)

Plaatsen in Bergisches Land

Populaire plaatsen in Bergisches Land

Omgeving

Als er één goede reden is voor een vakantie naar het Bergisches Land, is het de Bergischer Weg. Dit wandelpad loopt van het Roergebied naar Köningswinter, vlakbij Bonn. Een (meerdaagse) wandeling over het pad loopt dwars door het complete Bergisches Land zodat je door een constante zee van groen omringd word. Ook voor fietsers is het er prima vertoeven dankzij meerdere fietspaden die aangelegd zijn over opgeheven spoorweglijnen. Zo kan je de Bergischer Panorama-Radweg nemen die je langs vijf van de vele stuwmeren van de regio brengen, namelijk de bassins Brucher, Lingese, Neye, Bever en Wuppertal. Zomers is het er nooit te heet en 's winters wordt het er, afhankelijk van de hoogte, nooit echt heel koud, waardoor je er het hele jaar door prima buiten op stap kan.

Bergisches Land en cultuur

Hoewel je je vakantie in het Bergisches Land waarschijnlijk vooral in de dorpjes en bossen door zal brengen, heeft het gebied ook enkele grotere steden te bieden. Düsseldorf bijvoorbeeld, met haar half miljoen inwoners, heeft alle faciliteiten en activiteiten die je van een grote stad mag verwachten. Ben je in februari of maart in de buurt van Düsseldorf? Dan heb je kans dat je hier het carnaval meemaken dat in de gehele regio uitbundig wordt gevierd. In het verleden, toen het gebied achtereenvolgend door de Pruisen en de Fransen werd geregeerd, was carnaval de ene keer per jaar dat de impopulaire machthebbers konden worden bespot.

Bezienswaardigheden in Bergisches Land

De steden Barmen en Elberfeld, beiden te vinden in de Wuppervallei van het Bergisches Land, waren het Sillcon Valley van de negentiende eeuw. Toen de industrialisatie van Europa op gang kwamen, zouden hier enkele van de eerste textielfabrieken verschijnen: Een verleden dat een op verschillende plekken in de beiden steden in ere wordt gehouden door middel van verschillende musea en historische bouwwerken. Ben je uitgekeken op de oude kolenmijnen en andere restanten van de periode? Sluit dan je vakantie naar Bergisches Land niet af zonder een bezoek aan het Bergkasteel in Solingen. Daterend uit de tiende eeuw van de jaartelling zou deze burcht eeuwenlang de heersers van het Bergische Land huisvesten. Tegenwoordig vind je er geen adel meer, maar enkel een museum. Minder indrukwekkend is het er echter niet om.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Bergisches Land

Best beoordeelde vakanties

Parkhotel Nümbrecht


8.8

155 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Parkhotel Nümbrecht

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Bergisches Land

Parkhotel Nümbrecht

€ 159p.p.

Vertrek 14-04-2019
4 dagen
Halfpension

155 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Parkhotel Nümbrecht

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook