Vakantie Bodensee

Op de grens van Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland vind je de Bodensee, Europa's twee na grootste meer. 's Zomers huisvest het talloze badgasten, watersporters en fietsers die gretig gebruikmaken van de vlakke fietspaden die het meer omcirkelen. Heb je je fiets mee of huur je een fiets tijdens je vakantie aan de Bodensee? Dan kan je in één dag door zowel Duitsland, Oostenrijk als Zwitserland fietsen. Klein is het meer echter niet: gevormd door de Rijngletsjer tijdens de laatste ijstijd is het huidige meer 63 kilometer lang, 14 kilometer breed en op sommige plekken tot zo'n 250 meter diep.

Vakanties in Bodensee (6)

Plaatsen in Bodensee

Populaire plaatsen in Bodensee

Omgeving

Omringd door groene velden, wijngaarden, moerassen, stranden en het begin van de machtige Alpen is de omgeving van de Bodensee een verzameling van het beste dat Europa te bieden heeft. In de lente verandert het panorama vanaf het meer in een zee van kleur als de natuur in bloei raakt, terwijl je in de herfst heerlijk aan de oever zit met een glas lokale wijn. De zomers zijn er warm en het water van de Bodensee is dan uitstekend geschikt voor een zwempartij. In de winter is het gebied echter erg mistig en is van het omringende landschap weinig te zien. Tussen november en februari zijn de veerboten en veel andere faciliteiten dan ook gesloten.

Bodensee en cultuur

Grenzend aan drie verschillende landen kennen de dorpen en steden rond de Bodensee grote onderlinge culturele verschillen. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: het leven op en met het water. Vissers brengen dagelijks de vangst van de dag aan land zodat je er van de heerlijkste visgerechten kunt genieten in combinatie met groente van het groente-eiland Reichenau en een zoette witte müller-thurgau wijn of een droge pinot grigio. Een zomerse vakantie aan de Bodensee is gevuld met lange avonden vol heerlijke maaltijden, terwijl je van het uitzicht over het water en het omringende landschap geniet.

Bezienswaardigheden in Bodensee

Dicht bij de Zwitserse grens, aan de Rijn en met in de achtergrond de Alpen, vind je Konstanz, een stad die doorkruist wordt door leuke steegjes vol barretjes en terrasjes. De architectuur dateert er van het Romeinse tijdperk, de middeleeuwen en bevat ook wat recente modernere uitspattingen die het bekijken waard zijn. Je vakantie naar de Bodensee is niet compleet zonder er de Münsterkerk bezocht te hebben. De bijzondere glazen piramide die voor de kerk verrijst huisvest de ruïnes van het Romeinse fort Constantia uit de derde eeuw van de jaartelling. Stein, Meersburg en Lindau zijn andere steden rond het meer die zeker een bezoek waard zijn. In elk van deze plaatsen vind je talloze middeleeuwse bouwwerken met elk hun eigen, unieke charme.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Bodensee

Best beoordeelde vakanties

Vakantiepark Immenstaad


8.9

11 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Immenstaad

Hotel Hoeri am Bodensee


8.2

70 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hoeri am Bodensee

Hotel Reutemann-Seegarten/Bayerischer Hof


7.3

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Reutemann-Seegarten/Bayerischer Hof

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Bodensee

BORA HotSpaResort

€ 297p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

BORA HotSpaResort

Hotel Volapük

€ 149p.p.

Vertrek 07-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Volapük

Vakantiepark Immenstaad

€ 222p.p.

Vertrek 13-04-2019
4 dagen
Logies

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Immenstaad

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook