Vakantie Eifel

Het is maar een paar uurtjes rijden naar de Eifel vanuit Nederland en toch heb je het idee dat je in een totaal andere wereld terecht bent gekomen. De Eifel ligt in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts en wordt in het oosten begrensd door de rivier de Rijn en in het zuiden door rivier de Moezel. In het westen gaat de Eifel ook nog een stukje Oost-België in. Het is een prachtig gebied met heuvels, bossen en blauwe meren. Je kunt hier oneindig shoppen in grote plaatsen als Aken en Keulen of historische steden bezoeken als Trier.

Vakanties in Eifel (8)

Plaatsen in Eifel

Populaire plaatsen in Eifel

Omgeving

Om een goede indruk van het bijzondere landschap te krijgen is een bezoek aan het Nationaal Park Eifel en Natuurpark en Geopark Vulkaneifel een absolute aanrader. Wil je echt alles weten over de geschiedenis van het vulkanisch gebied in de Eifel, neem dan een gids in de hand die je er alles over kan vertellen. Zo haal je meer uit je vakantie in de Eifel. In het Hochwildpark Rheinland in Mechernich kom je verschillende soorten dieren tegen die er leven in hun eigen habitat.

Eifel en cultuur

Een vakantie in de Eifel is niet compleet zonder een bezoek aan Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier herbergt vele indrukwekkende historische gebouwen en monumenten. Het is de stad van kunst en cultuur. Tussen alle heiligdommen en kunstschatten kun je ook genieten van moderne winkels en trendy bars of andere vormen van vertier. Aken en Keulen hebben de bezoeker zoveel te bieden, dat een dag daarvoor veel te kort is. Zoek je iets kleinschaligers, breng dan een bezoek aan schilderachtige dorpjes als Monchau of Cochem. Maak gebruik van de vele aangelegde wandel- of fietsroutes om de mooiste plekjes lopend of met de fiets te ontdekken.

Bezienswaardigheden in Eifel

Een leuke en uniek manier om veel bezienswaardigheden in de Eifel te bereiken is met de Oleftalbahn, een spoorwegtraject waar je met een oude bus op rails (Schienenbus) door het schitterende gebied van de Eifel rijdt en geniet van het uitzicht. De Oleftalbahn vertrekt uit Kall. Voor de kinderen is een bezoek aan het dinosauruspark Teufelsschlucht in Ernzen een van de hoogtepunten van de vakantie in de Eifel. Op zondag kun je het gezellige plaatsje Prüm bezoeken. Op koopzondagen is er een boerenmarkt, rommelmarkt en antiekmarkt. Bezoek de bierbrouwerij van Bitburger in Bitburg. Je zult in de Eifel ook vele burchten, ruïnes en kastelen aantreffen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Eifel

Best beoordeelde vakanties

Eifel Hotel Lamberty


9.3

102 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Eifel Hotel Lamberty

Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus Dauner Burg


8.9

47 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Schlosshotel Kurfürstliches Amtshaus Dauner Burg

Hotel Zur Post


8.7

104 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Zur Post

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Eifel

Sporthotel & Resort Grafenwald

€ 122p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

118 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Sporthotel & Resort Grafenwald

Seehotel am Stausee

€ 82p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

40 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Seehotel am Stausee

Hotel Zur Post

€ 78p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

104 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Zur Post

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook