Vakantie Emsland

Het is niet altijd nodig om urenlang te vliegen om aan de dagelijkse drukte te ontsnappen. Net over de grens in Duitsland, ten oosten van Drenthe en Groningen, vind je Emsland. Dit district, vernoemd naar de rivier de Eems, is een van de grootste districten van Duitsland en is zowel cultureel gezien als in haar natuur bijzonder gevarieerd. Een vakantie in Emsland vier je in een van de vele vakantieboerderijen of oude landhuizen, aan een rivier, in een van de pittoreske dorpjes of omringd door geurige dennenbomen in een van de bossen.

Vakanties in Emsland ()

Plaatsen in Emsland

Populaire plaatsen in Emsland

Omgeving

Een vakantie in Emsland vier je grotendeels op het platteland, letterlijk en figuurlijk. Je vindt er namelijk nauwelijks verhogingen, met uitzondering van wat beboste heuvels in de Hümmling, in het oosten van het district. Het gebied wordt door talloze fiets-, wandel- en paardrijpaden doorkruist die de perfecte gelegenheid bieden om de omgeving te verkennen. Vooral enthousiaste fietsers kunnen hun hart ophalen in Emsland dankzij routes als de Emsradweg, de fietsroute Dortmund-Eemskanaal of de bekende Emsland-route. Wil je echt wat kilometers maken? Waag je dan aan de United Countries Tour die je ook over de grens met Nederland brengt voor een tocht die je langs talloze mooie natuurgebieden brengt.

Emsland en cultuur

Tijdens een vakantie in Emsland merk je al snel dat de bevolking erg trots is op hun lokale cultuur, een eigenschap die je hier in grotere mate vindt dan in veel van de omringende districten. Veel van deze regionale trots lijkt een gevolg van de zware tijd die het gebied doormaakte tijdens de verschillende oorlogen van de vorige eeuw. Tegenwoordig uit dit zich in een voorliefde voor de lokale Emslandse keuken, waarin je bijvoorbeeld overheerlijke boekweitpannenkoeken en verschillende asperge-gerechten treft. Een aanrader is het Emlandse Grünkohlessen, of zoals wij het in Nederland kennen: boerenkool. Hier eten ze het echter niet met rookworst, maar met bacon, mosterd en zoete aardappel.

Bezienswaardigheden in Emsland

Tijdens een vakantie in Emsland geniet je niet enkel van een prachtig landschap, maar vind je ook meerdere interessante bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld de Alte Rheder Kirche in Rhede an der Ems. Deze kerk stamt uit het jaar 1226, maar dankt veel van zijn huidige uiterlijk aan een uitbreiding in 1470. Tegenwoordig is de kerk niet meer in gebruik voor geloofsdiensten, maar luister je er naar concerten en leer je er over de geschiedenis van het gebied. Voor een kennismaking met de moderne geschiedenis van Emsland is een bezoek aan Papenburg en de wereldberoemde Meyer werf een must. Hier worden sinds enkele decennia gigantische cruise-schepen gebouwd en met een beetje geluk zie je er hoe een van deze reuzen te water wordt gelaten.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Emsland

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook