Vakantie Frankenland

Frankenland of gewoon 'Franken' is een regio in Duitsland die bekend staat om haar unieke Oost-Frankse cultuur en taal. Een taal en cultuur die maar een klein deel van de aantrekkingskracht uitmaken van het gebied, dat zich uitstrekt over verschillende districten van de deelstaat Beieren. Het is een landschap waar talloze rivieren de levensaders vormen van dorpjes en steden waar de tijd stilgestaan lijkt: Invloeden van de Romeinen, Kelten en talloze andere beschavingen vechten om je aandacht. Aandacht die ze moeten delen met rijke natuur van moerassen, bossen, bergen en mysterieuze druipsteengrotten. Een vakantie in Frankenland is vooral genieten van een grote diversiteit aan natuurschoon, historisch erfgoed en een cultuur waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Vakanties in Frankenland ()

Plaatsen in Frankenland

Populaire plaatsen in Frankenland

Omgeving

Meer dan 15.000 vierkante kilometer aan natuurparken bedekken bijna de helft van Frankenland; Een weldaad aan groen waar de inwoners van het gebied met recht trots op zijn. De negen beschermde natuurgebieden van Frankenland strekken zich uit over een licht glooiend heuvellandschap dat in het zuidoosten wordt begrensd door de Frankische Jura, een klein kalkmassief dat verantwoordelijk is voor veel van de indrukwekkende lokale gevelstenen. Wijngaarden, beboste heuvels en talloze boerderijen en wijngaarden vormen de perfecte omgeving voor een actieve wandel- of fiets vakantie in Frankenland. Het feit dat het hele gebied van veel mooie wandel- en fietspaden is voorzien, is daarbij een absoluut pluspunt.

Frankenland en cultuur

Frankenland heeft in de loop der eeuwen dankzij haar centrale ligging in het Europees continent te maken gehad met alle grote volkeren en culturen die er zijn ontsprongen. Van de vroege Kelten tot de Romeinen en van de Franken tot de Bourgondiërs hebben allemaal hun stempel op het gebied gedrukt. Vooral dat deel van het Frankenland waar in de klassieke oudheid de Limes of grens van het Romeinse rijk liep, is tijdens een vakantie in Frankenland een waar feest voor de liefhebber van historie. Je treft er niet alleen overblijfselen uit de Romeinse tijden, maar ook recentere middeleeuwse dorpen, kerken en kastelen.

Bezienswaardigheden in Frankenland

Een vakantie in Frankenland is niet compleet zonder bezoek aan Nürnberg of Nuremberg. Er zijn in heel Duitsland weinig plekken die op zo'n krachtige manier de hoogte- en de dieptepunten van het land weten te vangen. Enerzijds vind je er het oude stadscentrum waar oude half-houten huisjes worden omcirkeld door middeleeuwse stadsmuren, terwijl je anderzijds nog steeds talloze herinneringen aan de tweede wereldoorlog tegenkomt. Voor een iets minder gecompliceerd dagje genieten van historisch schoon is een bezoek aan Rothenburg ob der Tauber aan aanrader. Eens een welvarende stad die enkele eeuwen geleden grotendeels in vergetelheid raakte waardoor het een overdaad aan nieuwbouw bespaard is gebleven. Je treft er talloze gebouwen uit de middeleeuwen en Renaissance die onaangeraakt door de tijd lijken. Je vindt de stad aan de zogenaamde Romantische Route die je langs meerdere van dergelijke bijzondere bezienswaardigheden zal brengen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Frankenland

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook