Vakantie Harz

De Harz biedt alle ingrediënten om op ontspannende wijze vakantie te houden. Dit berggebied in het noordoosten van Duitsland heeft met zijn indrukwekkende rotsen, sparrenbossen en charmante middeleeuwse steden een betoverende schoonheid dat vroeger al vele beroemde Duitse schrijvers en filosofen inspireerde. Kom tijdens je vakantie in de Harz tot rust in de mooiste wellnessresorts, laat je via bijzondere wandel- en fietsroutes meevoeren langs keizerlijke burchten en kastelen, ervaar de frisse lucht en overweldigende rotsformaties in de natuurparken en geniet van de gastvrijheid in een van de charmante hotels, vakantieparken en restaurants die het gebied rijk is.

Vakanties in Harz (7)

Plaatsen in Harz

Populaire plaatsen in Harz

Omgeving

Op vakantie in de Harz zal het unieke natuurschoon van het gebied niemand ontgaan. Het hoogste middelgebergte van Duitsland strekt zich over 110 kilometer uit op de grens van Thüringen, Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Het bosrijke natuurgebied kent grote hoogvlaktes, steile bergmassieven, slingerende beekjes en een aantal stuwmeren en herbergt een bijzonder rijke flora en fauna. Het grillig gevormde Brockenmassief, met als hoogste punt De Brocken (ca. 1142 meter), domineert het gebied en heeft al sinds de Germaanse tijd een belangrijke rol gespeeld in vele sagen en sprookjesverhalen die hier hun oorsprong hebben.

Harz en cultuur

Archeologische vondsten hebben aangetoond dat de Harz al 40.000 jaar geleden werd bewoond. Door zijn rijkdom aan ertsen ontstond hier een bloeiende mijnbouw en tot in de vorige eeuw werd er onder andere zilver, goud en ijzer gedolven. Het gebied speelde dan ook een grote rol in de bewapeningsindustrie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op vakantie in de Harz is het mogelijk gesloten mijnen en gieterijen te bezoeken, zoals de Rammelsberg Goslar en Grube Samson in St.Andreasberg. Ook de dorpen en steden zijn erg de moeite waard want het is er niet alleen gezellig winkelen, veel van de middeleeuwse en gotische architectuur is nog goed bewaard gebleven, zoals in Quedlinburg, Wernigerode en Goslar, waar ook 1800 prachtige vakwerkhuizen te bewonderen zijn.

Bezienswaardigheden in Harz

Wandelen, fietsen, ritten te paard, vlotten bouwen en voldoende mogelijkheden voor outdoor activiteiten, voor wie er graag sportief op uit trekt is vakantie in de Harz ideaal. Ook in de winter bieden skigebieden Ravensberg en Hahnenklee genoeg vertier om te langlaufen, rodelen en skiën. Voor uitstapjes bezoek je een van vele romaanse of gotische kastelen zoals Burg Falkenstein, Kasteel Wernigerode of het museumslot in Sondershausen. En beleef je graag wat bijzonders, daal dan af naar de indrukwekkende druipsteengrotten bij Barbarossahöhle of stap op de nostalgische stoomtrein die je via een smalspoor naar de top van De Brocken voert of een van de andere betoverende bestemmingen in de Harz.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Harz

Best beoordeelde vakanties

Harzer Kultur-& Kongresshotel


9.8

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Harzer Kultur-& Kongresshotel

Hasseröder Burghotel


7.4

82 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hasseröder Burghotel

Vakantiepark Hasseröder


7.4

82 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Hasseröder

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Harz

Panoramic Hotel

€ 93p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies

128 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Panoramic Hotel

Verwöhnhotel revita

€ 303p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Halfpension

293 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Verwöhnhotel revita

Harzer Kultur-& Kongresshotel

€ 174p.p.

Vertrek 06-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Harzer Kultur-& Kongresshotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook