Vakantie Lüneburger Heide

In de stedendriehoek tussen Hamburg, Bremen en Hannover ligt een prachtig natuurgebied vol heide en bossen: de Lüneburger Heide. Wandelen en recreëren in de vrije natuur zijn slechts enkele bezigheden die je tijdens een vakantie Lüneburger Heide kunt ondernemen. Stedentripjes maken behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Het natuurgebied in het noordoosten van Nedersaksen en bestaat uit verschillende heuvels en bergen. De hoogste is de Wilseder Berg met zijn 169,2 meter. Het was dankzij het heuvelachtige landschap tot aan 2006 een geliefd oefenterrein voor het Nederlandse leger. Nu is het een recreatiepark om volop van te genieten.

Vakanties in Lüneburger Heide (3)

Plaatsen in Lüneburger Heide

Populaire plaatsen in Lüneburger Heide

Omgeving

Ontdek tijdens je vakantie Lüneburger Heide en de omgeving. Dankzij de goede toegangswegen zijn de verschillende steden perfect te bereiken. Maar ook plaatsen als Bad Falingsbostel, Buchholz in der Nordheide, Gifhorn en Lüneburg zelf zijn het bezoeken waard. Iedere plaats heeft zijn eigen bezienswaardigheden en recreatieve mogelijkheden. De omgeving van de Lüneburger Heide is zeer groen in de lente en zomer, maar ook in de herfst en winter valt er genoeg te zien en te beleven. Geen wonder dat er in de weekenden door vele omwonenden wandelingen en fietstochten door de Lüneburger Heide worden gemaakt.

Lüneburger Heide en cultuur

Tijdens een vakantie Lüneburger Heide is er veel te zien en te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een kuuroord bezoeken in Bad Bevensen. Bekijk het nieuwe station met Hundertwasser-techniek in Uelzen of bezoek het internationale wind- en watermolenpark in Gifhorn. In Celle kun je een echt slot bezoeken, terwijl je in Lüneburg kunt genieten van het Duitse Zoutmuseum. Maak ook zeker een stadswandeling door het oude hart van Lüneburg en geniet van de historische gebouwen en prachtige architectuur.

Bezienswaardigheden in Lüneburger Heide

In Walsrode aan de Lüneburger Heide kun je op bezoek in het Vogelpark Walsrode, waar maar liefst 4000 vogels wonen. Of bezoek het Ottercentrum en kom meer te weten over deze dieren. Wanneer je op vakantie Lüneburger Heide bent, is het ook zeker een aanrader om het attractiepark Heidepark Sotau te bezoeken. Naast attracties kun je er ook genieten van dieren, zoals dolfijnen en zeeleeuwen. In het Serengetipark kun je zelf of met de bus een safari maken langs olifanten, leeuwen, bavianen en beren. Of breng een bezoek aan Wildpark Lüneburger Heide – ook geschikt om met je hond naar toe te gaan. In de steden is er ook veel te zien. Maak eens een stadswandeling of bezoek een bijzonder museum: er is veel te beleven.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Lüneburger Heide

Best beoordeelde vakanties

Seminaris Hotel Lüneburg


9.2

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Seminaris Hotel Lüneburg

Hotel Eurostrand, Resort Lüneburger Heide


8.1

110 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eurostrand, Resort Lüneburger Heide

BW Premier Castanea Resort Hot


9.7

1 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

BW Premier Castanea Resort Hot

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Lüneburger Heide

Seminaris Hotel Lüneburg

€ 138p.p.

Vertrek 07-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Seminaris Hotel Lüneburg

BW Premier Castanea Resort Hot

€ 240p.p.

Vertrek 28-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

BW Premier Castanea Resort Hot

Hotel Eurostrand, Resort Lüneburger Heide

€ 317p.p.

Vertrek 29-04-2019
4 dagen
All inclusive

110 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eurostrand, Resort Lüneburger Heide

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook