Vakantie Mecklenburg-Vorpommern

De Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern ligt in het noordoosten van Duitsland en behoorde vroeger tot de DDR. Deze gemoedelijke, dunbevolkte deelstaat grenst aan de Oostzee met zijn goudwitte stranden, chique badplaatsen en havenstad Rostock. In het oosten deelt Mecklenburg-Vorpommern een aantal tientallen kilometers met Polen. Heb je zin in een ontspannen vakantie in Mecklenburg-Vorpommern, om lekker te wandelen of te fietsen in de deelstaat der 2000 meren? Vanaf de Nederlandse grens bereik je dit gebied in ongeveer vier uur rijden. Met de trein stap je over in Duisburg en dan sta je binnen 5,5 uur midden in de hoofdstad Schwerin.

Vakanties in Mecklenburg-Vorpommern (35)

Plaatsen in Mecklenburg-Vorpommern

Populaire plaatsen in Mecklenburg-Vorpommern

Omgeving

Tijdens je vakantie in Mecklenburg-Vorpommern valt er heel wat te doen en te beleven. De deelstaat kent een aantal hanzesteden (zoals Rostock) en in de oude stadscentra vind je dan ook sfeervolle kerken en imposante koopmanshuizen terug. De Oostzee wordt gesierd door (vakantie-)eilanden zoals Rügen en talloze lagunes. De grootste badkuip van Duitsland, zo wordt de kust van Mecklenburg-Vorpommern ook wel genoemd. De 2000 meren in de deelstaat bieden alle mogelijkheden om te zeilen, maar ook om met het hele gezin te wandelen of fietsen. Het hele gebied ligt daarnaast bezaaid met schattige stadjes en mooie kastelen die historie ademen.

Mecklenburg-Vorpommern en cultuur

Bij een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern denk je niet direct aan een overvloed van kunst en cultuur, gezien het nog vrij recente DDR-verleden (tot 1990). Maar niets is minder waar: vooral op het gebied van literatuur en beeldende kunst kun je in deze deelstaat je hart ophalen. De regering doet er veel aan om dit cultuurgoed te bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan tentoonstellingen rond de beroemde schrijver Walter Kempowski of bezoek de kunstkolonies voor beeldende kunst in Schwaan of Ahrenshoop. Wat betreft de eet-en drinkcultuur: lekker eten en drinken zit alle Duitsers in het bloed. Een flinke pul lokaal gebrouwen bier bij een gulle portie vlees maken een bezoek aan Mecklenburg-Vorpommern dan ook compleet!

Bezienswaardigheden in Mecklenburg-Vorpommern

De historische steden in Mecklenburg-Vorpommern zijn de afgelopen decennia met veel aandacht en liefde voor detail gerestaureerd. Tijdens je vakantie in Mecklenburg-Vorpommern is een bezoek aan een van de vele kastelen een absolute must. In hoofdstad Schwerin verleiden een heus 'Märchenschloss' (letterlijk sprookjeskasteel) en haar prachtige tuinen je bijvoorbeeld tot dromen over het verleden. Ook Neubrandenburg, de stad van de vier poorten, is met haar baksteengotiek zeker een bezoek waard. En vergeet natuurlijk niet uitgebreid de prachtige natuurgebieden te verkennen, zoals het eiland Usedom en de Kummerower See, precies in het midden van deze gemoedelijke deelstaat gelegen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Mecklenburg-Vorpommern

Best beoordeelde vakanties

Ferienpark Müritz


8.8

159 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Ferienpark Müritz

Strand-Hotel Hübner


9.5

5 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Strand-Hotel Hübner

Hotel Grossherzog van Mecklenburg


8.6

290 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Grossherzog van Mecklenburg

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Mecklenburg-Vorpommern

Seehotel Baltic Bansin

€ 117p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

Seehotel Baltic Bansin

Hotel Sonneneck

€ 111p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

Hotel Sonneneck

Hotel Poseidon

€ 120p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

Hotel Poseidon

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook