Vakantie Moezel (DE)

De rivier de Moezel ontspringt in de Vogezen in Frankrijk, loopt door Lotharingen, vormt vervolgens de grens tussen Duitsland en Luxemburg, stroomt door Duitsland en mondt uiteindelijk bij Koblenz uit in de Rijn. Enkele zijrivieren zijn onder meer de Madon en de Sauer of Sûre in Frankrijk, de Sauer in Luxemburg en in Duitsland de Saar, opnieuw de Sauer en de Salm. Wie zijn vakantie aan de Moezel viert, zal constateren dat de rivier vanaf de Duitse stad Trier zeer bochtig wordt en de scheiding vormt tussen de middelgebergten Eiffel en de Hunsrück.

Vakanties in Moezel (DE) (9)

Plaatsen in Moezel (DE)

Populaire plaatsen in Moezel (DE)

Omgeving

In wijngaarden langs de steile hellingen van de rivier vindt op grote schaal wijnbouw plaats. Hier bevindt zich de herkomst van de Moezelwijn. Het glooiende landschap langs de rivier ziet er romantisch uit en biedt diverse fietsroutes en wandelpaden, waaronder de Moselsteig. Tijdens een vakantie aan de Moezel kun je dan volop genieten van het schitterende groene landschap waar de rivier doorheen kronkelt met scherpe bochten langs steile wijnhellingen en romantische dorpjes. De Römische Weinstrasse of Romeinse wijnroute is de wijnstreek in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts die begint even voorbij Trier, de oudste stad van Duitsland, daterend uit de Romeinse tijd.

Moezel en cultuur

De rivier de Moezel ontspringt op grote hoogte bij Col de Bussang in de Vogezen en gaat stroomafwaarts naar Duitsland, waarbij hij Luxemburg schampt als grensafscheiding. Het Moezeldal, het Duitse gebied waardoor de Moezel stroomt, is qua natuur het mooist. Het grootste deel van de rivier stroomt door Duits grondgebied. De cultuur is rijk en gaat terug naar de Germaanse, Keltische en Romeinse tijd, waaraan goed bewaarde overblijfselen herinneren. Wie een vakantie aan de Moezel kiest, kan zich vergapen aan de vele kastelen en burchten langs de rivier, daterend uit de middeleeuwen. Bekende steden aan de rivier zijn onder meer Metz, Trier en Koblenz.

Bezienswaardigheden in Moezel

Wie bij een vakantie langs de Moezel de rivier volgt, komt onderweg fraaie plekken tegen. De Franse stad Metz met zijn gotische kathedraal, 13e eeuwse waterpoort Porte des Allemands en het Centre Pompidou-Metz, dependance van de Parijse vestiging, zijn de moeite van een bezoek waard. Ook de door de Romeinen gestichte Duitse stad Trier met zijn arena, kathedraal, Porta Nigra en het geboortehuis van Karl Marx, nu museum, mag je niet overslaan. Langs de Moezel liggen diverse burchten, waaronder Burg Cochem. Langs de route bevinden zich meerdere streek- en wijnmusea, maar ook molens en uiteraard wijngaarden, waarbij een stop zeker aan te raden is.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Moezel (DE)

Best beoordeelde vakanties

Hotel Langen


9.1

82 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Langen

Hotel Moselromantik am Panoramabogen


8.9

48 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Moselromantik am Panoramabogen

Hotel Mercure Porta Nigra


8.8

71 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Mercure Porta Nigra

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Moezel (DE)

Hotel Moselromantik am Panoramabogen

€ 159p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
Halfpension

48 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Moselromantik am Panoramabogen

Moselromantik Hotel Weissmühle

€ 128p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Halfpension

114 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Moselromantik Hotel Weissmühle

Hotel Eurostrand, Resort Moseltal

€ 309p.p.

Vertrek 01-04-2019
4 dagen
All inclusive

236 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Eurostrand, Resort Moseltal

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook