Vakantie Münsterland

Houd je van de natuur, romantiek en historie, dan zul je zeker in zijn voor een vakantie in het Münsterland. Het Münsterland ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en grenst aan Nederland. Deze regio heeft een rijke geschiedenis, en de sporen van dat verleden zijn goed bewaard gebleven. Zo zijn er nog heel veel kastelen en waterburchten die in goede staat verkeren. De gevarieerde omgeving leent zich uitstekend voor lange wandelingen of fietstochten. Dit geldt niet alleen voor de landelijke gedeeltes, maar ook voor het heuvelachtige Teutoburgerwoud. Je kunt overal in het Münsterland heerlijk ronddwalen en steeds weer nieuwe schilderachtige plekjes ontdekken.

Vakanties in Münsterland (1)

Plaatsen in Münsterland

Populaire plaatsen in Münsterland

Omgeving

Een ideale manier om op je vakantie in het Münsterland de omgeving te verkennen is wandelen of fietsen. Het terrein is grotendeels vlak. Er is ruim 2.500 kilometer aan wandelpaden en 4.500 kilometer aan fietswegen uitgezet door afwisselend en aantrekkelijk natuurlandschap. De bekendste wandelroutes zijn de Hermannsweg en de Handelsweg, maar daarnaast zijn er nog 24 hoofdwandelwegen die de schilderachtige dorpjes van het Münsterland en het Teutoburger Wald onderling verbinden. Voor fietsers is een slim honingraatsysteem bedacht: ruim 200 rondritten van 10 tot 50 kilometer, duidelijk aangegeven met rood-witte bewegwijzering. Volg elke dag een ander raatnummer, of doe een themaroute.

Münsterland en cultuur

Het zal je op je vakantie in het Münsterland opvallen dat een groot aantal historische gebouwen zich nog in goede staat bevinden. Verspreid over de omgeving kom je regelmatig kerken, kloosters en kastelen tegen. Van oudsher wordt hier een sterke regionale identiteit gevoeld, mede dankzij de gedeelde katholieke gezindheid en de betekenis van Münster als geestelijk, cultureel en economisch centrum. Münster is ook de naam van een groot bisdom. Het aartsbisschoppelijk paleis staat natuurlijk in de stad Münster. De parken en tuinen van het Münsterland maken deel uit van het netwerk van Europese tuinmonumenten.

Bezienswaardigheden in Münsterland

Een heel leuke manier om je vakantie in het Münsterland in te vullen is de 100 Schlösser Route te rijden. Deze fietstocht wordt ook wel de "koningin van de fietsroutes" genoemd en is 960 kilometer lang. Ook als je maar een gedeelte ervan doet, kom je niet alleen langs talloze kastelen, maar krijg je ook prachtige herenhuizen en indrukwekkende waterburchten te zien. In Münster zelf vind je diverse musea en vier monumentale kerken: de Clemenskirche, Lambertikerk, de St. Mauritskerk en de St.-Paulus-Dom. Ook elders in de regio kun je fraaie kerken bewonderen, bijvoorbeeld in Billerbeck en in Vreden.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Münsterland

Best beoordeelde vakanties

Hotel Kaiserhof


7.2

114 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kaiserhof

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Münsterland

Hotel Kaiserhof

€ 176p.p.

Vertrek 21-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

114 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kaiserhof

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook