Vakantie Pfalz

De Pfalz maakt deel uit van van Rheinland-Pfalz en ligt in het zuidwesten van Duitsland. De streek grenst aan Frankrijk (de Elzas) en Luxemburg. Het hele gebied ademt een gemoedelijke, vriendelijke sfeer, die niet alleen te danken is aan het milde klimaat. Deze deelstaat is met zes grote wijngebieden de grootste wijnleverancier van Duitse kwaliteitswijnen. Tijdens een vakantie in Pfalz kom je zeker aan je trekken, als het gaat om natuurschoon, pittoreske stadjes, gastvrije wijndorpjes en de landelijke charme van een kalme streek. De Rijn kronkelt rustig haar lange kilometers langs de zachte oevers en overal kun je terecht in uitstekende hotels, gezellige familiecampings en verzorgde vakantiehuisjes.

Vakanties in Pfalz (1)

Plaatsen in Pfalz

Populaire plaatsen in Pfalz

Omgeving

Of je nu een autovakantie dichtbij huis zoekt, urenlange wandelingen wilt maken door de vriendelijke bossen of lekker per fiets de groene omgeving gaat verkennen: tijdens je vakantie in de Pfalz kan het allemaal. Ook al is het gebied flink heuvelachtig (langs de Rijn, maar ook verder het binnenland in), kun je er op elk niveau prima met het hele gezin in de schilderachtige omgeving een ontspannen tijd doorbrengen. Een vakantie in de Pfalz is ideaal voor wie houdt van de combinatie gezelligheid, goede wijn en een verblijf in een vriendelijke omgeving met veel natuurschoon.

Pfalz en cultuur

Wie de Pfalz zegt, denkt meteen aan de brede Rijn, middeleeuwse burchten die de omgeving lijken te bewaken vanuit hun heuveltop en de beroemde frisse Moezelwijn, geserveerd in royale karaffen. Laat je tijdens je vakantie in de Pfalz dan ook uitgebreid culinair verwennen. De Duitse wijnroute door de Pfalz heeft gezorgd voor een fantastisch aanbod aan leuke wijnfestivals, pittoreske stadjes met vriendelijke inwoners en liefdevolle aandacht voor het goede leven. De Pfalzer houdt van zijn landstreek en zal je met flair het beste willen geven van wat zijn gulle geboortegrond te bieden heeft.

Bezienswaardigheden in Pfalz

Ontdek tijdens je vakantie in de gemoedelijke Pfalz de alom tegenwoordige charmes van deze wijnstreek. Of bezoek de imposante Porta Nigra in Trier (een van de oudste steden van Duitsland) en natuurlijk het beroemde Koblenz, de prachtige stad die zo sprookjesachtig ligt ingeklemd tussen de Moezel en de Rijn. Dit is het thuisgebied van de Loreley, de mystieke rots die op het smalste punt van de Rijn (113 meter) verrijst boven een gevaarlijke stroming. Een vakantie in de Pfalz is eigenlijk niet compleet zonder een romantisch tripje op een van de schippersboten, waar je makkelijk bij een van de vele rederijen langs de Rijnoevers opstapt.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Pfalz

Best beoordeelde vakanties

Mercure Hotel Bad Dürkheim


8

35 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Mercure Hotel Bad Dürkheim

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Pfalz

Mercure Hotel Bad Dürkheim

€ 164p.p.

Vertrek 28-04-2019
4 dagen
Halfpension

35 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Mercure Hotel Bad Dürkheim

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook