Vakantie Rheinland-Pfalz

Rheinland-Pfalz is een gebied in het Zuid-Oosten van Duitsland met ruim vier miljoen inwoners. De regio ligt tegen België aan en is bij toeristen zowel bekend om de Eifel als om de rivier de Moezel met haar prachtige valleien. Natuurlijk loopt ook de Rijn door deze deelstaat, dit kun je wel zien aan de naam. Het is een gebied met een gemiddelde bevolkingsdichtheid en een klimaat dat iets zachter is dan in Nederland.

Vakanties in Rheinland-Pfalz (1)

Plaatsen in Rheinland-Pfalz

Populaire plaatsen in Rheinland-Pfalz

Omgeving

De grote publiekstrekker van Rheinland-Pfalz is de Eifel: de bergachtige streek die voor het grootste deel in Duitsland ligt. De Eifel gaat min of meer over in de Ardennen de natuur is er dan ook vergelijkbaar: flinke hoogteverschillen, veel groen en watervallen. In een ver verleden was er vulkanische activiteit in het gebied. De Eifel heeft vooral wandelaars en fietsers veel te bieden. Nog meer natuurschoon vind je in de Moezelvallei, een prachtig wijnlandschap met groene hellingen. In deze groene vallei die zich over honderden kilometers uitstrekt, vind je ook veel campings tijdens je vakantie in Rheinland-Pfalz te verblijven.

Rheinland-Pfalz en cultuur

Tijdens een vakantie naar Rheinland-Pfalz is een bezoekje aan de stad Trier een echte aanrader. Andere grote plaatsen in de regio zijn Koblenz, Andernach en Bad Kreuznach. In de zomer worden er in deze plaatsen vaak festivals georganiseerd. Als het je lukt om een van deze (wijn-) festivals te bezoeken krijg je een goed beeld van de cultuur in de streek! Daarnaast zijn er veel ruïnes te bezoeken in de regio. Het is leuk om tijdens je vakantie in Rheinland-Pfalz iets van het verleden van de streek te zien. Er zijn mooie archeologische overblijfselen bewaard gebleven uit de tijd dat er veel Romeinse nederzettingen rond de Rijn waren.

Bezienswaardigheden in Rheinland-Pfalz

In het wildpark Daun kun je volop genieten van de dieren die voorkomen in de regio. Dit wildpark doorkruis je met de eigen auto, en het is mogelijk om zakjes voer te kopen voor de dieren. De route door het park is ook prachtig. Ook in Gondorf kun je kennis maken met de natuur: het Eifelpark daar heeft zelfs een kleine dierentuin. Een ander hoogtepunt van Rheinland-Pfalz is Trier met de Hauptmarkt en uiteraard de Dom Dit gebouw is van buiten al indrukwekkend, maar van binnen prachtig met veel schatten uit de Romeinse tijd.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Rheinland-Pfalz

Best beoordeelde vakanties

GHOTEL hotel & living Koblenz


7.3

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

GHOTEL hotel & living Koblenz

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Rheinland-Pfalz

GHOTEL hotel & living Koblenz

€ 171p.p.

Vertrek 20-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

GHOTEL hotel & living Koblenz

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook