Vakantie Rhön

De Rhön is een middelgebergte gelegen in het midden van Duitsland. Het van oorsprong vulkanische gebergte ligt op de grens van drie deelstaten (Beieren, Hessen en Thüringen). De natuur gecombineerd met de vele cultuurhistorische gebouwen maken het gebied vooral geliefd onder sportieve bezoekers en mensen die op zoek zijn naar authentieke cultuur en historie. Bijzonder geliefd in de winter, waar naar hartenlust geskied, gerodeld of gelanglauft kan worden, maar minstens even zo mooi en aantrekkelijk in de zomer waar fietsen en wandelen tot de topactiviteiten behoren. Rust, ontspanning en traditionele feesten, tijdens de vakantie Rhön vind je het allemaal in dit gebied.

Vakanties in Rhön (4)

Plaatsen in Rhön

Populaire plaatsen in Rhön

Omgeving

Het karakteristieke vulkanische landschap wordt afgewisseld door bergen, heuvels en dalen met prachtige natuur. De Wasserkuppe is met 950 meter het hoogste punt van de Rhön en daardoor erg in trek bij paragliders. Het gebied staat inmiddels op de UNESCO werelderfgoedlijst als biosferenreservaat, waar landbouw, bosbouw en het toerisme op harmonieuze wijze hand in hand met elkaar gaan. Daarbij wordt er natuurlijk op gelet dat de natuurlijke omgeving zo goed als mogelijk behouden blijft. De omgeving leent zich perfect voor het maken van lange wandelingen, bijvoorbeeld op de 180 km lange wandelroute de Hochröhner. Langs de route zijn tal van historische en religieuze gebouwen te vinden.

Rhön en cultuur

De bewoners van de streek Rhön houden graag vast aan oude tradities en gewoontes. Speciale dorpsfeesten waaronder het Rhöner Karnaval en kleinschalige kermissen behoren tot echte hoogtepunten. Diverse openlucht- en belevingsmusea laten bezoekers tijdens een vakantie Rhön nader kennis maken met de geschiedenis en tradities van het Duitse middelgebergte. De geschiedenis is doordrongen van grote namen als Martin Luther, Johan Sebastian Bach en Goethe die mede bepalend zijn geweest voor de bekendheid van het gebied. Daarnaast wordt op veel manieren het moderne leven op perfecte wijze gecombineerd met oude elegantie en traditie, zoals dat bijvoorbeeld het geval is in Bad Kissingen.

Bezienswaardigheden in Rhön

Rhön kent tal van bezienswaardigheden die vooral te maken hebben met de natuur en de historie. Het eerste dat opvalt zijn de schitterende vergezichten die je tijdens wandelingen kunt ontdekken. De uitgebreide flora en fauna in het gebied zijn een bezienswaardigheid op zich. In de wildparken Gersfeld en Klaushof kunnen bezoekers hiermee kennis maken. Daarnaast is het Franziskaner klooster op de Kreuzberg een aanrader, evenals Pont Alpha (voormalige DDR) en Schwarzes Moor (het zwarte moeras). Burchten en ruïnes zoals slot Anberg, slot Bieberstein, de burchtruïne Botenlauben en het klooster Fasanerie zijn must-sees tijdens de vakantie Rhön.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Rhön

Best beoordeelde vakanties

Göbel's Hotel Rodenberg


8.2

50 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Göbel's Hotel Rodenberg

Wellnesshotel Frankenland


9.3

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Wellnesshotel Frankenland

Hotel Sonnenhügel


7.4

99 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Sonnenhügel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Rhön

Rhön-Park-Hotel Aktiv Resort

€ 186p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Halfpension

Rhön-Park-Hotel Aktiv Resort

Wellnesshotel Frankenland

€ 210p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Wellnesshotel Frankenland

Göbel's Hotel Rodenberg

€ 180p.p.

Vertrek 06-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

50 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Göbel's Hotel Rodenberg

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook