Vakantie Rijn

De Rijn spreekt al eeuwen tot de verbeelding. 1233 kilometer lang stroomt deze rivier vanuit Zwitserland 800 kilometer door Duitsland, om daarna in Nederland te splitsen en op verschillende plaatsen in de Noordzee en in het IJsselmeer op te lossen. Door zijn lengte en soms spectaculaire oevers van waaruit je verse zalm kunt zien zwemmen, nodigt deze mythische rivier uit tot een romantische vakantie aan de Rijn. Of je nu een autovakantie inclusief hotel wil boeken, de 330 kilometer lange fietsroute langs de Rijn wil volgen of dagenlang wilt wandelen in de groene heuvels langs de oever: de Rijn maakt het allemaal mogelijk.

Vakanties in Rijn (14)

Plaatsen in Rijn

Populaire plaatsen in Rijn

Omgeving

De Rijn staat met zijn overdonderende natuurschoon op de lijst van Natuurmonumenten en de Unesco. Tijdens je vakantie aan de Rijn kom je steevast steile wijngaarden, pittoreske burchten en indrukwekkende rotspartijen tegen. Zowel overnachten in een hotel als op een camping langs de Rijn is een belevenis. Ook in Nederland heb je prachtige plekken langs de Rijn, denk aan het Utrechtse Vechtgebied en de Bommelerwaard. De Rijn heeft van oudsher een belangrijke functie als handelsader en stroomt langs (soms door) een flink aantal steden. Van Bazel in Zwitserland tot Karlsruhe en Keulen in Duitsland, allemaal hebben ze baat bij de schoonheid en onbegrensde mogelijkheden van de Rijn.

Rijn en cultuur

Denk je aan de Rijn, dan heb je waarschijnlijk meteen wijnhellingen, middeleeuwse kastelen en een romantische boottocht voor ogen. Een vakantie aan de Rijn betekent inderdaad vakantie aan een rivier die historisch gezien zeer verbonden is met de cultuur van Europa. De Rijn staat bekend om zijn gezellige, gastvrije herbergen en wijnlokalen (met wijnfeesten in de zomer) en zijn diepgaande inspiratie aan grote schrijvers als Goethe en Heine. Ook Ceasar en Napoleon liepen al op de oevers van de Rijn, en je kunt je goed voorstellen hoe belangrijk de rivier voor schippers en de (toeristische) scheepvaart is. De historie van Europa stroomt letterlijk door de Rijn en is vandaag de dag nog overal voelbaar.

Bezienswaardigheden in Rijn

Tussen Koblenz en Rüdesheim is de Rijn op zijn mooist, met aan weerszijden van de oevers romantische dorpjes, burchten en prachtige wijnoevers. Maak je vakantie aan de Rijn compleet met een boottochtje door dit schitterende, tot de verbeelding (de Loreley!) sprekende gebied. Kastelen rijzen op overal langs de Rijn, in sommigen kun je zelfs overnachten. De mooiste zijn Drachenfeld (bij Königswinter) en Stolzenfels (bij Koblenz). De wandelroute Rheinsteg voert in 230 kilometer 'op hoog niveau' van Bonn naar Wiesbaden. Voor de echte wandelliefhebber is op deze route een wandeltocht met meerdere trajecten uitgestippeld, inclusief verschillende hotels en bagagetransfer.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Rijn

Best beoordeelde vakanties

Hotel Ling Bao


8.7

94 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ling Bao

Maritim Hotel Königswinter


8.4

81 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Maritim Hotel Königswinter

Hotel der Westerwald Treff


8.2

105 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel der Westerwald Treff

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Rijn

Hotel Wyndham Garden Lahnstein Koblenz

€ 88p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

118 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Wyndham Garden Lahnstein Koblenz

Rheinhotel Vier Jahreszeiten

€ 143p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Halfpension

68 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Rheinhotel Vier Jahreszeiten

Hotel Thermalis

€ 177p.p.

Vertrek 06-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Thermalis

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook