Vakantie Rügen

Rügen is het grootste schiereiland van Duitsland. Het eiland is verbonden met het vasteland door middel van een hangbrug. Rügen ligt in de Oostzee en heeft een maximale lengte van 52 kilometer en een maximale breedte van 41 kilometer. Het eiland kenmerkt zich door haar prachtige stranden, groene natuur en witte krijtrotsen. Een vakantie op Rügen is dan ook de ideale manier om in een bijzondere omgeving tot rust te komen en vakantie te vieren.

Vakanties in Rügen (10)

Plaatsen in Rügen

Populaire plaatsen in Rügen

Omgeving

Op het eiland is van alles te doen en te zien. Bekijk bijvoorbeeld de historische en sfeervolle binnenstad van hoofdplaats Bergen en geniet van de bijzondere sfeer in badplaats Binz. Ook kun je compleet tot rust komen in kuuroord Baabe in het oosten van Rügen en kun je je ogen uitkijken in Putbus, ook wel 'de witte stad' genoemd. Een vakantie op Rügen is ontzettend divers en geschikt voor iedere soort vakantieganger. Of je nou van het strand, de natuur of een flinke shopsessie houdt: Rügen is de plek om een hotel, appartement of kampeerplek te huren.

Rügen en cultuur

Een vakantie op Rügen was in eerste instantie alleen weggelegd voor rijke mensen uit de hoge klasse in bijvoorbeeld de DDR of de tijd van de nazi's. Een reisje boeken naar deze bijzondere vakantiebestemming kon dan ook alleen maar geregeld worden via de Duitse staat. Tegenwoordig kan iedere vakantieganger terecht op het mooie eiland. Toch zie je nog veel chique gebouwen, imposante huizen en luxe vakantievilla's (ook wel de 'badplaatscultuur' genoemd) terug op Rügen, iets wat het eiland één uit duizenden maakt.

Bezienswaardigheden in Rügen

Het eiland staat bekend om een aantal bijzondere en historische bezienswaardigheden. Het Jasmund National Park is een van de belangrijkste hoogtepunten van Rügen. Hier vind je tientallen adembenemende krijtrotsen en kun je uren rondlopen in groene naaldbossen. Het park bestaat sinds 1990, hoewel het gebied sinds 1920 al een beschermd natuurgebied is. Een andere bijzondere publiekstrekker is Seebad Prora/KDF Prora, een groot complex wat in de jaren 30 gebouwd is om recreatie te bieden aan de Duitse soldaten die toentertijd aan het front zaten. Het grote complex van maar liefst 4,5 kilometer lang is echter nooit voor dit doel in gebruik geweest. Vandaag de dag is het nog niet duidelijk waar het gebouw voor gebruikt gaat worden. Tijdens een vakantie op Rügen is het aan te raden om met een gids langs het gebouw en de bijbehorende musea te lopen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Rügen

Best beoordeelde vakanties

Seehotel Binz-Therme Rügen


9.3

337 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Seehotel Binz-Therme Rügen

IFA Rügen Ferienpark


8.7

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

IFA Rügen Ferienpark

IFA Rügen Hotel


8.7

6 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

IFA Rügen Hotel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Rügen

Arkona Strandresidenzen

€ 186p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
Logies

Arkona Strandresidenzen

Cliff Hotel Rügen

€ 177p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

Cliff Hotel Rügen

IFA Rügen Hotel

€ 126p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

IFA Rügen Hotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook