Vakantie Saarland

Saarland is een van de zestien deelstaten in Duitsland met als hoofdstad Saarbrücken. Het gebied is ontstaan na de Vrede van Versailles in 1920. Een rumoerige tijd met de Tweede Wereldoorlog en de grote hereniging met de DDR volgde. In de omgeving is veel natuurschoon en cultuur te vinden. Denk hierbij aan meren, bossen en heuvels. Voor veel mensen is de mix van deze ingrediënten een belangrijke reden om een vakantie Saarland te boeken. Of je nou komt om actief te recreëren, lekker wil eten of een kijkje in een museum wil nemen, in Saarland kan het allemaal.

Vakanties in Saarland (1)

Plaatsen in Saarland

Populaire plaatsen in Saarland

Omgeving

De rivier de Saar heeft er lang over gedaan om zich door Saarland te vormen. Vanaf het water heb je een mooi beeld van de omgeving. Ook lopen er wandel- en fietspaden aan de oever. Voor een bijzonder uitzicht tijdens de vakantie Saarland moet je naar Orscholz, waar zich een uitkijkpunt bevindt. Bij goed weer is een dagje Bostalmeer aan te raden. Op het meer wordt gezeild, gesurft en gevist. Op de stranden kun je lekker bruin bakken of neem een verkoelende duik in het water. Echt bijzonder is een bezoekje aan de Tuin Zonder Grenzen. Deze herbergt de meest uiteenlopende soorten planten, bloemen en bomen.

Saarland en cultuur

Saarland staat bekend als industrieel gebied. In de IJzersmelterij van Völklingen kom je meer te weten over een periode die helaas voorbij is. Vooral 's avonds is het complex bijzonder belicht. Nog langer geleden is de Romeinse tijd, die je kunt herbeleven in de Romeinse Villa Borg. Je vindt er een badhuis, een archeologisch museum en mooie tuinen. In de keuken worden heerlijke gerechten bereid met kruiden die voornamelijk uit de eigen tuinen komen. Wie van lekker eten houdt kan tijdens de vakantie Saarland ook terecht in de pittoreske dorpjes Saarbrücken en Neunkirchen.

Bezienswaardigheden in Saarland

Geschiedenisliefhebbers kunnen in Het Praehistorium van Gondwana een hoop leren. Vooral voor de kleintjes is een bezoek een ware belevenis. Zij kunnen er zelf op zoek naar fossielen. Iets nieuwer is het Archeologisch Cultuurpark bij Bliesbruck-Reinheim, al zijn de oudste resten ook al 8.000 jaar oud. Pronkstuk van deze locatie is het graf van de Keltische prinses. Het oudste nog bestaande gebouw dat je tijdens de vakantie Saarland tegenkomt is de oude toren van de benedictijnenabdij. Deze werd in de 10e eeuw van onze jaartelling gebouwd. In de Neunkircher Zoo kunnen de kleintjes olifanten, apen en roofvogels bewonderen.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Saarland

Best beoordeelde vakanties

Victor's Seehotel Weingärtner


7.2

34 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Victor's Seehotel Weingärtner

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Saarland

Victor's Seehotel Weingärtner

€ 86p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

34 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Victor's Seehotel Weingärtner

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook