Vakantie Saksen

Saksen is een deelstaat van Duitsland met een oppervlakte van plus minus 18.000 vierkante kilometer. De deelstaat is gelegen in het oosten van het land en grenst aan de landen Polen en Tsjechië. De hoofdstad van Saksen is Dresden en andere belangrijke steden binnen de staat zijn onder andere Leipzig, Zwickau en Chemnitz. Saksen is een zeer toeristisch gebied waar je kunt genieten van een prachtige natuur, een rijke cultuur en van talloze bezienswaardigheden. Een vakantie Saksen belooft dus een onvergetelijke tijd waarin je je niet hoeft te vervelen.

Vakanties in Saksen (51)

Plaatsen in Saksen

Omgeving

De omgeving van Saksen is bergachtig, waardoor de uitzichten prachtig zijn. De hoogste berg is de Fichtelberg die maar liefst 1215 meter hoog is. Dankzij deze bergen is het gebied uitermate geschikt voor de wintersport, om te fietsen en om te wandelen. Saksen is onderverdeeld in verschillende regio's, waarbij iedere regio zijn eigen landschap heeft. Zo bestaat de regio Ergebirge uit bosrijke gebieden en flinke bergen, en kent regio Oberlausitz een groot merengebied. Tijdens een vakantie Saksen word je daarom ook zeker aangeraden om de gehele deelstaat te bezoeken en niet op een plek te verblijven. Het is zonde om zoveel moois aan je voorbij te laten gaan.

Saksen en cultuur

De deelstaat is al vroeg ontstaan, waardoor het een rijke geschiedenis en cultuur kent. Een cultuurlandschap dat ruim 1000 jaar oud is. In de deelstaat vind je meer dan 500 musea, diverse tentoonstellingen, muziekfestivals en kunstcollecties die allemaal, één voor één, de moeite waard zijn om te bezoeken. Componisten als Bach en Wagner werkte in Saksen, dus ook dat vind je terug in de deelstaat. Historische gebouwen en culturele bezienswaardigheden horen daar als vanzelfsprekend ook bij. Kortom, tijdens een vakantie Saksen kun je zeker de nodige culturele activiteiten ondernemen.

Bezienswaardigheden in Saksen

De bezienswaardigheden in Saksen zijn echt eindeloos. Er is voor ieder wat wils en je hoeft je tijdens je vakantie geen moment te vervelen. Wanneer je zin hebt in een actieve dag kun je ervoor kiezen om een wandeling te maken over bergtoppen of door wijngaarden, om te fietsen of om te skiën op de piste. Zin in iets minder actiefs? Een dagje vertoeven in een wellness behoort ook tot de mogelijkheden. Ten slotte kent Saksen diverse prachtige paleizen, kathedralen, musea en kerken, en behoort een bezoek aan de grotere steden zoals Dresden en Leipzig ook tot mogelijkheden. Een vakantie Saksen biedt dus genoeg vermaak, voor zowel jong als oud.

Praktische informatie over Saksen

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Saksen

Best beoordeelde vakanties

Santé Royale Hotel- und Gesundheitsresort Bad Brambach

Santé Royale Hotel- und Gesundheitsresort Bad Brambach


10.0

 

Santé Royale Hotel- und Gesundheitsresort Bad Brambach
Hotel Elbresidenz Bad Schandau

Hotel Elbresidenz Bad Schandau


9.5

2 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Elbresidenz Bad Schandau
Hotel Oybiner Hof

Hotel Oybiner Hof


9.5

 

Hotel Oybiner Hof

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Saksen

art'otel Dresden

art'otel Dresden

€ 110p.p.

Vertrek 05-02-2018
3 nachten
Logies & ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
art'otel Dresden
Arthotel ANA Symphonie Leipzig

Arthotel ANA Symphonie Leipzig

€ 120p.p.

Vertrek 05-02-2018
3 nachten
Logies & ontbijt

 

arrow
Arthotel ANA Symphonie Leipzig
Quality Hotel Dresden West

Quality Hotel Dresden West

€ 63p.p.

Vertrek 09-02-2018
3 nachten
Logies & ontbijt

7 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Quality Hotel Dresden West

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook