Vakantie Schwäbische Woud

De Schwäbische Alb is een gebergte in de streek Baden-Württemberg. Het is een gebied waar de geologische processen uit het verleden heel goed zichtbaar zijn. Dit maakt het landschap fascinerend. Tijdens je vakantie in het Schwäbische Woud kun je nog elementen uit de oertijd zien, toen dit gebied nog onderdeel uitmaakte van de Jurazee. Tegenwoordig is het een prachtig gebied met een prettig klimaat, waar je uitstekend kunt recreëren. De regio is bekend om de vondst van vele fossielen, ook tegenwoordig nog. Aanrader is het streekgerech is 'Schwäbische Maultaschen': een soort ravioli met allerlei verschillende vullingen.

Vakanties in Schwäbische Woud ()

Plaatsen in Schwäbische Woud

Populaire plaatsen in Schwäbische Woud

Omgeving

Het Schwäbische Woud is een gebied in het Zuid-Westen van Duitsland. Officieel spreekt men van de Schwäbische Alb, omdat het gebied eigenlijk een middelhoge bergrug is die zich uitstrekt over meer dan 200 kilometer. Aan de onderkant wordt het gebied begrensd door de Donau. In het zuidwesten grenst het Schwäbische Woud vrijwel aan het Zwarte Woud. Er zijn witte rotspartijen en grillig gevormde oppervlakken. Hieraan is nog goed te zien dat hier vroeger veel vulkanische activiteit was. Je vakantie in het Schwäbische Woud is niet compleet zonder een flinke wandeling over een van de vele wandelpaden.

Schwäbische Woud en cultuur

Als je op vakantie in het Schwäbische Woud cultuur wilt opsnuiven, merk je natuurlijk dat je niet in een stedelijke omgeving bent. De mooiste kunstcollectie van de regio vind je in Burg Hohenzollern, het optrekje van de op een na belangrijkste vorstenfamilie van Duitsland: het vorstengeslacht Hohenzollern. Dit sprookjeskasteel kreeg zijn huidige vorm in de 19e eeuw en is passend gelegen bovenop een berg. De permanente collectie van het slot toont een interessant stukje Pruisisch verleden. Natuurlijk zijn er nog meer burchten en kloosters in de regio. Heb je zin in een muzikaal uitstapje denk dan aan Trossingen: hier is een harmonicamuseum gevestigd maar je vindt er ook de 'Trossingen University of Music'.

Bezienswaardigheden in Schwäbische Woud

Een vakantie in het Schwäbische Woud betekent: kennismaken met geologie en fossielen. Het 'GeoPark Schwäbische Alb' is een prachtige manier om een beeld te krijgen van de rijke geologische geschiedenis van het gebied. Dit is geen themapark, maar een enorm gebied dat van UNESCO de titel GeoPark heeft gekregen. Het beste kun je starten bij een van de bezoekerscentra. Hier kun je wandel- of zelfs fietsroutes krijgen, maar ook de exposities bekijken. In het GeoPark zijn onder andere verschillende grotten te bezoeken. In Aalen vind je het Limesmuseum, het grootste Romeinse museum van Zuid-Duitsland. Ook kun je in Aalen afdalen in de bezoekersmijn.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Schwäbische Woud

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook