Vakantie Sleeswijk-Holstein

Sleeswijk-Holstein is de noordelijkste deelstaat van Duitsland en grenst in het noorden met Denemarken, de Noordzee in het westen en de Oostzee in het oosten. Het is het zuidelijke deel van het schiereiland Jutland dat voor de andere helft bij Denemarken hoort. De hoofdstad van deze deelstaat is Kiel. Een stad die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie in Sleeswijk-Holstein is Lübeck, ook als je kiest voor een adres in een van de vele badplaatsen aan de Noordzee of de Oostzee. Breng ook een bezoek aan de Waddeneilanden Sylt, Föhr of Amrum.

Vakanties in Sleeswijk-Holstein (11)

Plaatsen in Sleeswijk-Holstein

Populaire plaatsen in Sleeswijk-Holstein

Omgeving

Je zult tijdens je vakantie in Sleeswijk-Holstein aangenaam verrast worden door de diversiteit in de natuur: de eilanden, wadden, stranden en fjorden en het groene land tussen de zeeën met oneindige weidevlaktes. In de Oostzee ligt het eiland Fehmarn. Er komen meer dan 200 verschillende soorten vogels voor. In de Noordzee ligt het eiland Sylt, het enige Waddeneiland met kliffen. De helft van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied. Het Waddeneiland onder Sylt is Föhr en daaronder Amrum. Het kleine eiland Pellworm is 38 km2 groot en daaronder liggen de Hallingen, een groep van kleine, bijzondere eilanden.

Sleeswijk-Holstein en cultuur

Lübecker Mazipan is de bekende marsepein uit deze Hanzestad. Vanuit Lübeck is het overigens een half uurtje rijden naar het noorden naar Sierksdorf om er het grote attractiepark Hansa-Stad te bezoeken. Het reuzenrad ‘Torre del Mar’ is één van de grootste ter wereld. Ben je in Nordfriesland, proef dan zeker de regionale specialiteit ‘Pharisäer’, koffie met een scheut rum en slagroom. De verschillende regio’s in Sleeswijk-Holstein hebben zo hun eigen specialiteiten, zoals de oesters uit Sylt en krabbetjes uit Büsum. Proef er de kreeft uit Helgoland en verse vis uit de Noordzee, of specialiteiten gemaakt van kool van het vasteland.

Bezienswaardigheden in Sleeswijk-Holstein

Kiel, de hoofdstad van Sleeswijk-Holstein, ligt aan de Oostzee. In de laatste volle week van juni vindt hier het grootste zeilevenement ter wereld plaats, de Kieler Woche. Met zoveel zee is het niet verwonderlijk dat je tijdens je vakantie in Sleeswijk-Holstein leuke havenstadjes zult vinden. 80 km ten westen van Kiel ligt de romantische havenstad Husum waar je gezellig kunt winkelen. Ga er zeker naartoe in het voorjaar, voor het kasteel van Husum bloeien daar miljoenen paarse krokussen: hypnotiserend mooi! Voor een prachtig uitzicht op fjorden en zeilboten is een bezoek aan de historische havenstad Flensburg in het noorden aan de grens van Denemarken een aanrader.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Sleeswijk-Holstein

Best beoordeelde vakanties

Vakantiepark Weissenhäuser Strand


8.2

2725 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Vakantiepark Weissenhäuser Strand

Strandgut Resort


8.9

4 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Strandgut Resort

Maritim ClubHotel


8.9

3 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Maritim ClubHotel

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Sleeswijk-Holstein

Hotel Ostsee Resort Damp

€ 195p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

1 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Ostsee Resort Damp

Maritim Seehotel

€ 234p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

5 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Maritim Seehotel

Maritim ClubHotel

€ 210p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

3 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Maritim ClubHotel

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook