Vakantie Teutoburger Woud

Als je van wandelen houdt, is een vakantie in het Teutoburger Woud een ideale gelegenheid om de drukte van alledag achter je te laten. Het Teutoburgerwoud is een lage, dicht beboste bergrug in Duitsland, niet ver van de Nederlandse grens ter hoogte van Enschede. De Hermannsweg is een wandelroute van 170 kilometer over de toppen van de bergrug. Je moet wel voor goede wandelschoenen zorgen, want veel delen van het pad zijn nogal stenig. De route brengt je onder meer in het schilderachtige stadje Tecklenburg en bij het beroemde Hermannsdenkmal. Onderweg zijn er voldoende horecagelegenheden en B&B-adressen.

Vakanties in Teutoburger Woud (1)

Plaatsen in Teutoburger Woud

Populaire plaatsen in Teutoburger Woud

Omgeving

Het Teutoburger Woud heet niet voor niets zo. Een vakantie in het Teutoburger Woud speelt zich vrijwel volledig af in bosgebied. Dat wil niet zeggen dat een wandeling door het Teutoburger Woud een monotone aangelegenheid is. Op diverse punten heb je een fraai uitzicht over de omgeving, en je komt onderweg langs allerlei leuke dorpjes. De route is gemarkeerd door zwarte borden met een witte H. Hij begint in Rheine, waar je de speciale stafkaart (1:50.000) van de gehele route kunt kopen, en loopt via Bevergern (bij Hörstel), Tecklenburg, Bad Iburg, Borgholzhausen, Bielefeld, Oerlinghausen en Detmold naar Leopoldstal.

Teutoburger Woud en cultuur

Het Teutoburger Woud is genoemd naar een historische plaats met de naam Teutoburg. Hier vond de Saltus Teutoburgiensis plaats, een veldslag tussen de Germanen en het Romeinse leger. De Germanen wonnen. De Rijn werd 400 jaar lang de grens van het Romeinse rijk, en de Germaanse veldheer Arminius groeide uit tot een legende. Het 53 meter hoge Hermannsdenkmal is een verplicht rustpunt op je vakantie in het Teutoburger Woud. Bezoek ook de Externsteine. Deze merkwaardige rotsformatie is ongeveer 120 miljoen jaar oud, en vertoont oude sporen van menselijk gebruik. Druïden, moderne heksen en Keltische en Germaanse geloofsgemeenschappen schrijven een speciale betekenis aan de Externsteine toe.

Bezienswaardigheden in Teutoburger Woud

Enkele hoogtepunten die je tijdens je vakantie in het Teutoburger Woud beslist gezien moet hebben zijn het eerdergenoemde Hermannsdenkmal en de Externsteine, maar ook de rotsformatie de Dörenther Klippen (met een weergaloos uitzicht over het Münsterland) en het stadje Tecklenburg. In dit romantische stadje staan prachtige zestiende- en zeventiende-eeuwse vakwerkhuizen. Ook is er een leuk middeleeuws marktpleintje, en kun je er een burchtruïne bezichtigen. De Stadtkirche dateert uit 1566. In de buurt van de Tönsberg staat een oorlogsmonument voor slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Het monument doet denken aan een Griekse tempel.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Teutoburger Woud

Best beoordeelde vakanties

HK Hotel Der Jägerhof


9

110 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

HK Hotel Der Jägerhof

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Teutoburger Woud

HK Hotel Der Jägerhof

€ 159p.p.

Vertrek 28-04-2019
4 dagen
Halfpension

110 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

HK Hotel Der Jägerhof

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook