Vakantie Thüringen

Thüringen is een deelstaat van Duitsland, is gelegen in het midden van het land en heeft een oppervlakte van ruim 16.000 vierkante kilometer. De hoofdstad van Thüringen is Erfurt en de staat grenst aan onder andere de deelstaten Hessen, Beieren en Nedersaksen. In Thüringen liggen diverse (grote) steden, waaronder Erfurt, Suhl en Sonneberg. Waar je ook heen gaat tijdens je vakantie Thüringen, de gehele deelstaat is prachtig en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vakanties in Thüringen (8)

Plaatsen in Thüringen

Populaire plaatsen in Thüringen

Omgeving

De natuur van Thüringen is zeer divers en daardoor ook uniek in zijn soort. Zo bevind je je de ene keer in een prachtig bos, terwijl je even later uitzicht hebt op torenhoge bergen of stromende rivieren. Daarnaast zijn er in Thüringen talloze nationale parken te vinden, onder andere het Thüringer Wald. Ben jij een grote natuurliefhebber? Houd je van de rust die de natuur biedt? Of vind je het heerlijk om een stuk door de natuur te wandelen? Dan is een vakantie Thüringen de ideale vakantieplek. Na je vakantie heb je gegarandeerd prachtige natuurfoto's op jouw camera staan en kun je eindeloos genieten van die vakantie in Thüringen.

Thüringen en cultuur

In 1920 is de deelstaat ontstaan door een samenvoeging van de Thüringse staten, waardoor het een rijke historie kent. Door deze verdeeldheid in staten, is er door de jaren heen een culturele variatie ontstaan aan dichters, kunstenaars, schilders en componisten. Hierdoor zijn er vandaag de dag nog steeds talloze culturele bezienswaardigheden in Thüringen te zien. Krämerbrücke in Erfurt, kasteel de Wartburg in Elsenach en bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst staan in Weimar. Dit is echter maar een kleine opsomming, zo is er nog veel meer cultuur in Thüringen te vinden. Kortom, een vakantie Thüringen staat geheel in het teken van historie en cultuur.

Bezienswaardigheden in Thüringen

Allereerst een bezienswaardigheid waar je echt heen moet tijdens je vakantie Thüringen, dat is namelijk Point Alpha. Point Alpha was een controlepost tijdens de Koude Oorlog en vandaag de dag is het een gedenkteken. Daarnaast zijn er in Thüringen talloze kastelen, kerken, musea en theaters. Slot Bertholdsburg, Bachkerk Arnstadt en Glasmuseum Gehlberg zijn hier goede voorbeelden van. Heb je tijdens je vakantie toch meer zin in iets actiefs? In Thüringen zijn diverse activiteiten te ondernemen. Een dagje paardrijden, over de rivieren varen met een vaartocht of lekker mountainbiken door de natuur. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor een vakantie Thüringen nooit verveelt.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in Thüringen

Best beoordeelde vakanties

AHORN Berghotel Friedrichroda


9.5

41 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

AHORN Berghotel Friedrichroda

Hotel Kaiserin Augusta


8.9

334 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kaiserin Augusta

Hotel Fair Resort


8

130 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Fair Resort

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Thüringen

Hotel Heubacher Höhe

€ 125p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Halfpension

6 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Heubacher Höhe

Ringberg Hotel

€ 129p.p.

Vertrek 06-04-2019
4 dagen
Halfpension

246 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Ringberg Hotel

Hotel Kaiserin Augusta

€ 106p.p.

Vertrek 07-04-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

334 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Kaiserin Augusta

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook