Vakantie Zwarte Woud

Het Zwarte Woud in het zuidwesten van Duitsland is een aantrekkelijke vakantiebestemming. Vooral natuurliefhebbers en zonaanbidders zullen er aan hun trekken komen. De bergstreek tussen Freiburg im Breisgau en Baden-Baden staat bekend als een van de warmste Duitse regio’s. Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud verblijf je bovendien in het grootste bosgebied van het land. Het heeft een lengte van 160 kilometer en ligt min of meer parallel aan de Duits-Franse grens. De meeste bossen vind je in de noordelijke helft van de streek, waar ook het Nationale Park Schwarzwald Mitte/Nord ligt. Het zuiden heeft de hoogste bergtoppen.

Vakanties in het Zwarte Woud (20)

Plaatsen in het Zwarte Woud

Populaire plaatsen in het Zwarte Woud

Omgeving

Ga je op vakantie naar het Zwarte Woud, dan mag je zeker je wandelschoenen niet vergeten. Dankzij de 23.000 kilometer aan wandelpaden is het bosrijke gebied de aangewezen plek om te voet te verkennen. Er zijn routes die in één dag af te leggen zijn, maar er zijn ook langere trajecten als de Westweg en de Mittelweg. Ook fietsliefhebbers kunnen hier mooie tochten maken, vaak met behoorlijke hoogteverschillen. De hoogste berg van het Zwarte Woud is de 1500 meter hoge Feldberg in het zuiden. Behalve bergen en bossen vind je er rivieren, watervallen en meren, waarvan de Titisee de bekendste is.

Zwarte Woud en cultuur

Dankzij het ietwat warmere klimaat is het Zwarte Woud een vruchtbaar wijngebied. Verspreid over de regio liggen diverse streken waar rode en witte wijnen worden geproduceerd, zoals rond Freiburg en Kraichgau. De populairste wijnroute is de 160 kilometer Badische Weinstrasse die begint in Baden-Baden en eindigt bij de Zwitserse grens. Een bekende lokale zoete delicatesse is de Schwarzwalder kersentaart. Voor een blik in het culturele verleden mag je op vakantie in het Zwarte Woud het openluchtmuseum Vogtsbauernhof bij Gutach niet overslaan. Daarnaast hebben oude stadjes als Breisach en Horb am Neckar in de zomermaanden terugkerende middeleeuwse feesten.

Bezienswaardigheden in het Zwarte Woud

Het historische karakter van de bos- en bergstreek oefent een grote aantrekkingskracht uit op geschiedenisliefhebbers. Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud kan je talloze monumentale plaatsen bezoeken. Interessante oude dorpen zijn Schiltach, Gengenbach en Altensteig. Freiburg im Breisgau is de grootste zuidelijke stad van het Zwarte Woud. Het beschikt over een historisch stadscentrum met een middeleeuwse Munsterkerk en het heeft tevens diverse parken en botanische tuinen. Het noordelijke Baden-Baden is al eeuwen een spastad en kuuroord. Je kunt er onder andere ruïnes van Romeinse badhuizen en thermische bronnen bezoeken. Verder staat de plaats bekend om zijn kastelen en musea.

Taal

De officiële taal in Duitsland is het Duits. In het Engels kun je echter ook prima terecht.

Geldzaken

Duitsland heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Duitsland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Duitsland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Duitsland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Duitsland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/duitsland/

Kraanwater

Het kraanwater in Duitsland is veilig te drinken.

De temperatuur in het Zwarte Woud

Best beoordeelde vakanties

Hotel Colosseo


9.5

39 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Colosseo

Hotel Castillo Alcazar


9.4

29 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Castillo Alcazar

Hotel El Andaluz


9.4

29 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel El Andaluz

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Zwarte Woud

Wellnesshotel Auerhahn

€ 450p.p.

Vertrek 30-03-2019
4 dagen
VP

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Wellnesshotel Auerhahn

Hotel Hofgut Sternen

€ 225p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Halfpension

50 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Hofgut Sternen

Parkhotel Wehrle

€ 195p.p.

Vertrek 31-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

8 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Parkhotel Wehrle

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook