Vakantie Frankrijk

Frankrijk is een van de meest populaire vakantielanden van Europa. Dat komt onder meer door het gevarieerde landschap. Van vlaktes tot bossen en van stranden tot bergen, je vindt het er allemaal. Ook liefhebbers van grote steden met een rijke historie zullen zich er vermaken. Denk hierbij aan een bezoekje aan Parijs, Lyon of Nice. In de zomer boeken veel mensen een vakantie Frankrijk om in het zuiden van het mooie weer te genieten, in de winter zoekt men de Alpen op om te skiën. Daarnaast biedt het land nog veel meer amusement, zoals attractieparken, musea en veel uitgaansgelegenheden.

Vakanties in Frankrijk (75)

Regio's in Frankrijk

Populaire regio's in Frankrijk

Vakantie Bretagne

Kies uit 1 accommodaties.

Bekijk deze regio (1)
Vakantie Bretagne

Vakantie Dordogne

Kies uit 2 accommodaties.

Bekijk deze regio (2)
Vakantie Dordogne

Vakantie Corsica

Kies uit 10 accommodaties.

Bekijk deze regio (10)
Vakantie Corsica

Omgeving

Natuurliefhebbers boeken een vakantie Frankrijk voor de rust en gezonde omgevingen. De Vogezen staan vol met bomen terwijl je in de Alpen een mix van bebossing en kale bergen vindt. Uitzichten vanaf boven leveren ook nog eens bijzondere plaatjes op. Normandië is natuurlijk bekend van D-Day uit de Tweede Wereldoorlog en het is de thuisplaats van het getijde-eiland Mont Saint-Michel. Wie met de auto door het land reist komt veel kasteeltjes en wijnkwekerijen tegen. Deze zijn vaak op idyllische plekken gelegen en toegankelijk voor publiek. De kleintjes vermaken zich uren in Disneyland Parijs.

Frankrijk en cultuur

Frankrijk is the place to be als het op winkelen aankomt. Denk aan de dure winkelstraten in Parijs, Saint-Tropez en Lyon of de kleinere winkels in de smalle straatjes. Kunst, kleding, voedsel en boeken, je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tijdens je vakantie Frankrijk tegen. Daarnaast komen mensen vanuit de hele wereld om er musea en theaters te bezoeken. In de avond veranderen de grote steden in drukbezochte uitgaanscentra. Drink een drankje in de kroeg, bezoek een balletvoorstelling in het theater of ga tot diep in de nacht los in een van de discotheken.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

De meest bekende bezienswaardigheden vind je in de hoofdstad Parijs. Dat is de stad van de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe en de Notre Dame. Vlak buiten Parijs ligt Chateau Versailles, een beroemd kasteel dat door Lodewijk XIII gebouwd werd. Het eiland Mont Saint-Michel ligt in het noordwesten van Frankrijk en is alleen bij eb toegankelijk. De abdij is tot ver in de omtrek te zien en is vooral 's avonds mooi om te zien. Liefhebbers van oude tijden moeten tijdens de vakantie Frankrijk zeker langs de oude vestingstad Carcassonne. De verdedigingsmuren van dit sprookjesachtige stadje zijn al van veraf te zien.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel de la Jamagne


9.8

12 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel de la Jamagne

Best Western Cannes Riviera Hotel & Spa


9.6

22 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Best Western Cannes Riviera Hotel & Spa

Hotel Domaine de Rouffach


9.1

36 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Domaine de Rouffach

Foto's en Video

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Last minutes naar Frankrijk

Explorers Hotel at Disneyland Paris

€ 142p.p.

Vertrek 22-02-2019
3 dagen
Logies & ontbijt

247 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Explorers Hotel at Disneyland Paris

Radisson Blu Paris Marne La Vallée

€ 211p.p.

Vertrek 01-03-2019
4 dagen
Logies & ontbijt

104 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Radisson Blu Paris Marne La Vallée

Villages Nature Paris

€ 540p.p.

Vertrek 29-03-2019
4 dagen
Logies

59 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Villages Nature Paris

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Bekijk ook