Vakantie Alpen

Het Alpengebergte is een Europese bergketen die zich uitstrekt van de in het oosten gelegen Pannonische vlakte tot aan de in het zuidwesten gelegen kust van Frankrijk. Deze bergketen heeft een maximale hoogte van 4810 meter en een totale oppervlakte van 200.000 km². In het gebied bevinden zich maar liefst acht landen, namelijk Monaco, Liechtenstein, Slovenië, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Al deze staten hebben hun eigen bijzondere culturele eigenschappen en bezienswaardigheden. Tijdens een vakantie in de Alpen valt er dus genoeg te beleven en te bekijken. Ook het natuurlijk schoon van het Alpengebergte zal je als vakantieganger zeker aanspreken.

Vakanties in de Alpen (12)

Plaatsen in de Alpen

Populaire plaatsen in de Alpen

Omgeving

Het Alpengebergte is de hoogste en grootste van West-Europa. Het hoogste punt bevindt zich op de top van de Mont Blanc (4810 meter). Ook de Matterhorn, Eiger, Zugspitze en Großglockner zijn echte Alpenreuzen. In de Alpen ontspringt een aantal grote rivieren. De bekendste zijn de Rijn, de Po en de Rhône. Ook de Donau wordt gedeeltelijk gevoed door rivieren in de Alpen. In het Alpengebied en in de nabije omgeving bevinden zich ook een aantal grote meren, zoals het Meer van Genève, het Gardameer en het Bodenmeer. Tijdens een vakantie in de Alpen zul je optimaal genieten van al dit natuurlijk schoon.

Alpen en cultuur

Laat je gedurende een vakantie in de Alpen verassen door pittoreske dorpjes, eeuwenoude steden en culinaire verassingen. Vooral de Alpensteden beschikken over veel culturele bezienswaardigheden. Je vindt er gezellige stadspleinen en historische bouwwerken. Bezoek bijvoorbeeld de Fürstenburg in de Oostenrijkse stad Innsbruck. Dit 15e-eeuwse kasteel is beroemd geworden vanwege zijn gouden dak. Maak ook kennis met lokale tradities, tijdens feesten in de zuidelijke regio's van Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Tijdens deze feesten, draagt men graag traditionele kleren, zoals lederhosen en dirndljurken. De festiviteiten worden geheel volgens traditie opgevrolijkt door een blaasorkest, en de feestgangers drinken graag lokaal gebrouwen bieren tijdens deze gelegenheden.

Bezienswaardigheden in de Alpen

Een bijzondere bezienswaardigheid is nooit ver weg in de Alpen. Tijdens een vakantie Alpen geniet je bijvoorbeeld van het indrukwekkende uitzicht op de Matterhorn of de Mont Blanc. Ook de Grande Dixence-dam is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Met zijn lengte van 700 meter en zijn hoogte van 285 meter, is deze muurmassa namelijk de grootste stuwdam ter wereld. Via een kabelbaan bereik je de top van de stuwdam. Bezoek ook eens de enorme Aletschgletsjer in Zwitserland. Deze 23,6 kilometer lange gletsjer wordt gevormd door 27 miljard ton ijs. De gletsjer ligt bovendien in een gebied dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Taal

De officiële taal in Frankrijk is het Frans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Frankrijk heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Frankrijk heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Frankrijk zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Frankrijk is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Frankrijk bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 17, ambulance: 15 en brandweer: 18.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening is inbegrepen is het gebruikelijk om in een restaurant het bedrag naar boven af te ronden. Ook is het geven van een fooi aan taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/frankrijk/

Kraanwater

Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk veilig te drinken. Het kraanwater heeft echter een licht chloorgehalte wat maag- en darmklachten van veroorzaken. Bij twijfel kun je water uit flessen gebruiken.

De temperatuur in de Alpen

Best beoordeelde vakanties

Appartementen CGH Résidences & Spas Les Clarines


9

16 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen CGH Résidences & Spas Les Clarines

Appartementen CGH Résidences & Spas Les Granges du Soleil


8.7

37 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Appartementen CGH Résidences & Spas Les Granges du Soleil

Hotel La Clef des Champs


8.7

14 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel La Clef des Champs

Waarom Vrij Uit?

  • Ruim 50 jaar actief
  • Beste Prijsgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • 24/7 service

Temperatuur per maand

Last minutes naar Alpen

Le Parc Hotel

€ 363p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
All inclusive

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Le Parc Hotel

Appartementen L'Ami Soleil Le Clos de l'Ecrin du Lac

€ 611p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
Logies

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Appartementen L'Ami Soleil Le Clos de l'Ecrin du Lac

Vakantiedorp L'Ami Soleil L'Écrin du Lac

€ 431p.p.

Vertrek 08-06-2019
8 dagen
Logies

32 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Vakantiedorp L'Ami Soleil L'Écrin du Lac

Bovenstaande prijzen zijn exclusief €14 reserveringskosten en €2,50 Calamiteitenfonds per boeking.

Recent bekeken vakanties

Bekijk ook